Dvadsiatka šokovala. Vyhrala v Martine a dosiahla tretí triumf

Juraj Milý (vpravo) bol v tejto sezóne najproduktívnejším hráčom slovenskej dvadsiatky. Aj v Martine strelil oba góly svojho tímu.
Juraj Milý (vpravo) bol v tejto sezóne najproduktívnejším hráčom slovenskej dvadsiatky. Aj v Martine strelil oba góly svojho tímu. (Autor: SITA)
SITA|3. dec 2015 o 20:13

Bol to preň posledný zápas v tejto sezóne Tipsport ligy. Výber slovenských hokejistov do dvadsať rokov senzačne zvíťazil na ľade Martina 2:1.

MARTIN. Hráči tímu HK Orange 20 zvíťazili vo štvrtkovom zápase 20. kola hokejovej Tipsport ligy na ľade MHC Martin tesne 2:1. Pripísali si tretí triumf v aktuálnej sezóne v tejto súťaži.

O konečnom výsledku rozhodla až záverečná časť duelu - skóre otvoril v 50. minúte hosťujúci útočník Juraj Milý. Domáci o dve minúty neskôr vyrovnali zásluhou Michala Murčeka. Tri body pre HK Orange 20 zariadil v 56. minúte Juraj Milý, najproduktívnejší hráč dvadsiatky.

Pre zverencov Ernesta Bokroša bol duel v Martine posledným v aktuálnej sezóne Tipsport ligy.

TIPSPORT LIGA 2015/2016 - 27. kolo:

MHC Martin - HK Orange 20 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Góly: 52. Murček - 50. J. Milý (Meliško), 56. J. Milý (D. Novák, Sádecký)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik - Holienka, Kollár, 1350 divákov

Martin: Dzubina - L. Matejka, Jáchym, P. Bačík, P. Trávniček, M. Dvořák, Rusina, M. Fabian, Brveník - Kabáč, Galamboš, Tibor Varga - F. Skladaný, Murček, Rzavský - Róbert Varga, M. Dírer, M. Kokavec - Poliaček, Jurášek, Uhrík

Orange 20: Škorvánek - Košecký, Koch, Jendroľ, Meliško, Ivanič, Holešinský, Klenko - M. Surový, M. Sukeľ, J. Sukeľ - Briestenský, J. Šiška, Hrušík - J. Milý, Sádecký, D. Novák - J. Tatár, Ondruš, P. Galis

Hlasy po zápase:

Ivan Dornič, tréner MHC Martin: "Som veľmi sklamaný z výkonu mužstva. Proti disciplinovanému súperovi sme sa ťažko presadzovali a doplatili sme na nepremenené šance z prvej tretiny. Potom sme sa dostali do herného kŕča. Po góle súpera sme sa ešte na chvíľu zmobilizovali a vyrovnali. Vzápätí sme zabudli na zadné dvierka, čo dvadsiatka využila na víťazstvo a gratulujem jej. Na tento zápas musíme zabudnúť, aby sme boli zajtra pripravení na duel s Popradom."

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Som rád, že týmto víťazstvom sme sa úspešne rozlúčili so štartom v našej najvyššej súťaži v tejto sezóne. Cením si výkon chlapcov, ktorý dnes predviedli. Takýto hokej chceme predvádzať aj na svetovom šampionáte. Bojovali sme od prvej do poslednej minúty, defenzívu sme zvládli a podržal nás brankár Škorvánek. Žiaľ, vážnejšie si zranil rameno Jakub Sukeľ a prišiel tak o štart na MS."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Dvadsiatka šokovala. Vyhrala v Martine a dosiahla tretí triumf