Dvadsiatka potrápila Košice

Sportnet|20. sep 2013 o 00:00

V 4. kole hádzanárskej extraligy mužov slovenská dvadsiatka skúsenejšieho súpera zaskočila.

PREŠOV. V 4. kole hádzanárskej extraligy mužov slovenská „20“, ktorej domovským stánkom je Prešov, skúsenejšieho súpera zaskočila.

V 6. min. viedla už 8:2, no skúsenejšie Košice v 20. min. skóre zrovnali na 11:11. V 2. polčase už žezlo prevzali hostia, ktorí hlavne strelecky disponovaným Pekárom udržiavali náskok.

Výber SR 20, v ktorého bráne výborný výkon podal brankár Vernarský sa však 5 min. pred koncom dotiahol na rozdiel gólu (24:25).

V závere ale rozhodli skúsenosti. Košice šnúrou štyroch gólov nakoniec rozhodli o svojom víťazstve.

Hlasy trénerov

Marek Gernát, tréner SR 20: "Výborný úvod, pokazený záver. Viedli sme 8:2, no tento stav nám bol tak trochu na škodu. Akoby našich mladíkov uspal. Otvorili obranu a skúsenejší súper trestal. Po prestávke Košice otočili, no v závere sme sa dotiahli na rozdiel gólu. V tom čase sme už nebránili tak dôsledne kanoniera hostí Pekára, no nakoniec sa nám to vypomstilo a favorit po našich chybách v obrane s prehľadom doviedol zápas do víťaznej koncovky."

Ján Kolesár, tréner Košíc: "V prípravnom zápase pred sezónou sme nad výberom SR 20 v Prešove jasne vyhrali. Súťažný zápas je ale o niečom inom. Potvrdilo sa to aj v tomto súboji. Elán domácich spôsobil, že úvod vyznel jasne pre dvadsiatku. Postupne sme sa ale dostali do hry a väčšou skúsenosťou sme zápas rozhodli v náš prospech. Prekvapenie sa teda nekonalo, no toto mužstvo ešte viaceré mužstvá v extralige prekvapí."

SR 20 - 1. MHK Košice 24:29 (14:16)

SR 20: Vernarský, Leško, Chlapeček - M. Šarpataky, Dunčák, Tribus, Michniewcz 6, Tobiaš 4, N. Boris, Ľ. Šarpataky 4, J. Urban 4, Wilga 1, L. Urban 5, Šterbinský, Drobňák, Jusko.

1. MHK: Cibere, Blicha - Šiška, E. Boris 2, Pecha 3, Hriňák 3, Hájnik, Schmer, Pekár 9/1, Müller 5, Ľoch 2, Geci, Dani 5/2.

Pokutové kopy: 0 - 4/3, vylúčení 5:2, rozhodovali: Budzák a Záhrandík. Divákov 142.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dvadsiatka potrápila Košice