Dvadsaťjednotka si na Francúzov verí

Tréner Ivan Galád.
Tréner Ivan Galád. (Autor: TASR)
SITA|11. nov 2011 o 12:49

V kvalifikácii o postup na ME 2013 futbalistov do 21 rokov sa v 9. skupine stretnú tímy, ktoré ešte neprehrali.

SENEC. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád avizoval, že kvalifikácia o postup na ME 2013 do Izraela sa pre jeho zverencov začne až pondelkovým duelom na pôde favorizovaného Francúzska. Mladí Slováci si však veria pred týmto prestížnym meraním síl.

Nádeje "Les Bleus" si vo štvrtok poradili s Rumunmi presvedčivo 3:0 a s dvanástimi bodmi zo štyroch zápasov sú lídrami 9. skupiny.

Francúzi navyše doteraz ešte neinkasovali, takmer rovnako na tom sú aj "galádovci", ktorí však odohrali iba tri merania síl, majú stopercentnú bilanciu a skóre 9:0.

Cieľom je neinkasovať

"Analyzovali sme si hru súpera a predovšetkým sme si pozreli jeho štvrtkový zápas s Rumunskom. Ukázalo sa, že Francúzi sú veľmi silní predovšetkým v situáciách jeden na jedného. Na to, ako aj rýchlych krídelníkov, si musíme dať veľký pozor. Verím, že máme na to, aby sme uhrali dobrý výsledok," povedal v piatok pre agentúru SITA kapitán slovenskej "dvadsaťjednotky" Filip Kiss.

"Naším cieľom je neinkasovať. Znamenalo by to, že neprehráme, čo by bolo skvelé. Pokúsime sa hrať aj dopredu, pretože brániť proti Francúzom by nebolo dobré. Musíme ich atakovať a dostať domácich pod tlak," dodal Kiss.

V rozhovore pre futbalportal.net sa v podobnom duchu vyjadril aj ďalší stredopoliar Jakub Paur: "Je ťažké povedať s akými ambíciami odcestujeme do Francúzska, ale lacno predať kožu tam určite nepôjdeme. Určite budeme chcieť obhájiť svoju pozíciu."

Kiss: Kvalitu máme, treba ju potvrdiť

Ivan Galád si na zraz pozval 22 hráčov, ich počet v sobotu zníži na 18. Všetci sú po zdravotnej stránke v poriadku.

"Pred stretnutím vo Francúzsku nechceme mať silácke reči. Pre mňa je dôležité, čo poviem po zápase. Verím, že súboj budem môcť hodnotiť kladne. Domáci sú favoritom, no mená hráčov, klubov a súťaže, v ktorých hrajú, ešte nikdy nijaké meranie síl nevyhrali," uviedol kouč Slovákov.

"Čaká nás duel na ihrisku najsilnejšieho súpera v skupine, dôležité však boli aj zápasy predtým, bez nich by sme totiž nemohli pomýšľať na postup. Dôležité bude mať čo najdlhšie nádej na účasť na šampionáte, kvalitu na to určite máme, musíme ju potvrdiť aj v zápasoch," uzavrel F. Kiss.

Tabuľka 9. skupiny:

1. Francúzsko 4 4 0 0 10:0 12

2. SLOVENSKO 3 3 0 0 9:0 9

3. Rumunsko 5 1 2 2 3:6 5

4. Kazachstan 4 0 2 2 1:4 2

5. Lotyšsko 4 0 0 4 0:13 0

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na blížiaci sa zápas proti rovesníkom z Francúzska v 9. skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2013 do Izraela (hrá sa v pondelok 14. novembra od 20.45 h v Angers):

Brankári: Pavol Bajza (MFK Dubnica), Patrik Le Giang (MFK Zemplín Michalovce), Matej Rakovan (MŠK Žilina)

Obrancovia: Róbert Pillár (FK Senica), Matúš Čonka (MFK Košice), Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Kristián Kolčák, Lukáš Pauschek (obaja ŠK Slovan Bratislava), Marián Kolmokov (FC Nitra), Norbert Gyömbér (Dukla Banská Bystrica)

Stredopoliari: Samuel Štefánik, Jakub Holúbek (obaja AS Trenčín), Ján Greguš (Baník Ostrava/ČR), Filip Kiss (Cardiff City/Angl.), Juraj Vavrík (MFK Ružomberok), Marek Hlinka (Dukla Banská Bystrica), Jakub Paur (FC ViOn Zlaté Moravce), Róbert Valenta (1. FK Příbram/ČR)

Útočníci: Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Milan Lalkovič (FC Chelsea/Angl.), Peter Mazan (AS Trenčín), Arnold Šimonek (FC Nitra)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov