Dvadsaťjednotka sa zišla v Myjave, problémy hlásil jeden hráč

Futbalisti Slovenska do dvadsaťjeden rokov vyhrali v doterajšom priebehu kvalifikácie dve z troch stretnutí. Na snímke opúšťa ihrisko v zápase proti Cypru Martin Chrien.
Futbalisti Slovenska do dvadsaťjeden rokov vyhrali v doterajšom priebehu kvalifikácie dve z troch stretnutí. Na snímke opúšťa ihrisko v zápase proti Cypru Martin Chrien. (Autor: TASR)
TASR|12. nov 2015 o 16:40

Naposledy senzačne zvíťazila na ihrisku Holandska. A práve proti nemu nastúpi aj v najbližšom súboji. Slovenskú reprezentáciu do dvadsaťjeden rokov čaká štvrtý zápas kvalifikácie o postup na ME 2017.

MYJAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa vo štvrtok zišli v Myjave pred záverečným zápasom jesennej časti kvalifikácie o postup na ME 2017 proti Holandsku.

Presne napoludnie sa trénerovi Pavlovi Hapalovi hlásilo všetkých dvadsaťjeden hráčov. Menšie zdravotné problémy trápili iba obrancu Ternany Calcio Martina Valjenta.

"Podľa prvých informácií sú všetci hráči zdravotne v poriadku. Drobné problémy so zadným stehenným svalom hlásil iba Martin Valjent," povedal Hapal pre oficiálnu webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Z nominácie na poslednú chvíľu vypadol ofenzívny stredopoliar MŠK Žilina Miroslav Káčer.

"Vzhľadom k minulotýždňovým udalostiam, kedy neprišiel na majstrovský zápas a žilinský klub ho preradil do juniorky, sme sa rozhodli nahradiť ho iným hráčom," vyhlásil Hapal.

"Je to signál aj pre ostatných členov kádra, ktorým prízvukujeme, že dlhodobo sledujeme ich výkonnosť a prístup k povinnostiam v kluboch."

hapal_res.jpg

Pavel Hapal je k hráčom, ktorí si neplnia povinnosti, nekompromisný. FOTO - SITA.

Káčera nahradil v kádri senický Jakub Hromada. "Je to typologicky podobný hráč ako Káčer. V senickom drese podáva kvalitné výkony," vysvetľuje Hapal.

"Snažíme sa do mužstva povolať vždy aspoň jedného hráča, aby sme sa mohli osobne zoznámiť a bližšie spoznať ďalších adeptov na reprezentačný dres z pohľadu perspektívy. Veríme, že sa mu bude s nami dariť a nadviaže na výkony v klube."

hromada_res.jpg

Jakub Hromada (vľavo) si vyslúžil nomináciu za výkony v senickom drese. FOTO - SITA.

Na zraze chýbal asistent trénera Oto Brunegraf, ktorý vo štvrtok o 18.30 h v Tilburgu sledoval duel Holandska s Bieloruskom. K mužstvu sa pripojí po návrate na Slovensko.

Mladí Slováci sú na čele 8. skupiny so šiestimi bodmi z troch zápasov. Naposledy v októbri vyhrali práve v Holandsku 3:1.

Slováci naposledy vyhrali v Holandsku.

Výkop utorňajšieho zápasu s Holandskom (17.11.) je naplánovaný na 18.00 h. Hrá sa na štadióne Spartaka v Myjave.

Televízni diváci môžu stretnutie sledovať v priamom prenose na TV Dajto.

Káder SR 21:

/pred kvalifikačným zápasom ME 2017 proti Holandsku/

Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava), Marek Rodák (Fulham FC)

Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Milan Škriniar, Denis Vavro, Róbert Mazáň (všetci MŠK Žilina), Juraj Chvátal (1. FC Slovácko), Branislav Niňaj (KSC Lokeren OV), Martin Valjent (Ternana Calcio)

Stredopoliari: Stanislav Lobotka (FC Nordsjaelland), Matúš Bero (AS Trenčín), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Martin Chrien, Tomáš Brigant (obaja FC Zbrojovka Brno), Albert Rusnák (FC Groningen), Dávid Ivan (Sampdoria Janov), Jakub Hromada (FK Senica)

Útočníci: Adam Zreľák (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Polievka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotka sa zišla v Myjave, problémy hlásil jeden hráč