Dvadsaťjednotka má potvrdené tri prípravné zápasy. Stretne sa aj s Českom

Tréner Pavel Hapal (vľavo) sa teší z postupu na šampionát so svojím zverencom Milanom Škriniarom.
Tréner Pavel Hapal (vľavo) sa teší z postupu na šampionát so svojím zverencom Milanom Škriniarom. (Autor: TASR)
SITA|23. jan 2017 o 17:01

Slovenských mladíkov čakajú v júni majstrovstvá Európy v Poľsku. Chceme tam ísť v plnej sile, hovorí tréner Pavel Hapal.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti do 21 rokov absolvujú v marcovom asociačnom termíne prípravné duely, ktoré budú previerkou pred záverečným turnajom majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna 2017).

"Máme potvrdené tri zápasy, už len čakáme na finalizáciu od srbského zväzu. Malo by ísť o dve stretnutia, teda o konfrontáciu na úrovni dvadsaťjednotiek a zároveň aj o zápas novoutvorenej dvadsaťjednotky. Ďalším naším súperom bude reprezentácia Česka, s ktorou odohráme duel v Karvinej. Myslím si, že hrať proti ČR je pre Slovákov vždy zaujímavé a má to svoj náboj," vyjadril sa v rozhovore pre denník Šport tréner slovenskej mládežníckej reprezentácie Pavel Hapal.

V príprave chcel hrať proti švédskym mladíkom, ale decembrový žreb v Krakove prisúdil jeho zverencom do základnej A-skupiny aj tohto severského protivníka.

Asi v Dunajskej Strede

Český tréner dvadsaťjednotky predpokladá, že záverečné sústredenie pred odchodom výpravy na ME bude na Slovensku.

"Vyzerá to tak, že zostaneme doma. Takéto riešenie má aj svoje výhody. Už sme si vyskúšali pobyt v šamorínskom komplexe. Našli sme tam všetko, čo sme potrebovali. Aj reakcie hráčov boli pozitívne. Doma je doma, vyhneme sa zbytočnému cestovaniu," priznal Pavel Hapal.

"Existuje dokonca prísľub, že posledný prípravný duel by sme mohli odohrať v novej aréne v neďalekej Dunajskej Strede," dodal český kouč.

Pavel Hapal po žrebe majstrovstiev Európy v Poľsku.
Pavel Hapal po žrebe majstrovstiev Európy v Poľsku. (Autor: TASR)

Do kádra na záverečnú prípravu ráta Pavel Hapal s 25 futbalistami.

"Podľa mňa stačí, ak sa zídeme desať dní pred začiatkom ME. V počte dvadsať hráčov plus traja brankári, ako to predpisuje reglement. Do sústredenia bude mať čo povedať aktuálny zdravotný stav, budú na ňom dvaja futbalisti navyše."

Budú bývať v Lubline

Kontinentálny šampionát hráčov do 21 rokov sa uskutoční prvý raz s dvanástimi účastníkmi. Slováci nastúpia v základnej A-skupine 16. júna o 20.45 h v Lubline proti domácim Poliakom, následne na nich čakajú súboje proti Anglicku (19. 6. o 18.00 h v Kielcach) a proti obhajcovi titulu Švédsku (22. júna o 20.45 h v Lubline).

Najpodstatnejšie je, aby chlapci v nových kluboch hrávali pravidelne. Všetky reči okolo sú potom úplne zbytočné.


Pavel Hapal, tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov

Do semifinále postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhých priečok. Zvyšné okteto sa s podujatím rozlúči.

"Bývať budeme v Lubline, pretože tam hráme dva zápasy. Úvodný s domácimi, ktorý je veľmi dôležitý, a tretí. Od Európskej futbalovej únie (UEFA) sme dostali odporúčania na tri miestne hotely. Napokon to nie je Grand, kde budú ubytovaní Švédi. Ani druhá voľba však nebola zlá, sme spokojní, máme to blízko tréningového centra. Prispôsobíme sa, nemáme s tým problém."

S Dudom ešte nehovoril

Tréner slovenskej dvadsaťjednotky je v neustálom kontakte s hráčmi z úspešnej kvalifikácie, aj s tými, ktorých zabrzdili na jeseň zranenia.

"Všetkých pozorne monitorujeme a komunikujeme s nimi, s každým chceme mať korektné vzťahy. Hovorili sme s Adamom Zreľákom i Róbertom Mazáňom. Debatujem aj s Lukášom Čmelíkom, ktorý pred pár dňami ukončil hosťovanie vo švajčiarskom Sione. O všetkých hráčov prichádzajúcich do úvahy pre ME sa zaujímame. Do Poľska chceme ísť v plnej sile," vyjadril sa 47-ročný Pavel Hapal.

Takto Slováci oslavovali postup na európsky šampionát.

Hapal sa ešte zatiaľ nerozprával s rekonvalescentom Ondrejom Dudom z bundesligovej Herthy Berlín: "Priznám sa, že zatiaľ som mu netelefonoval. Ondrej má svoje problémy, musí sa dať do poriadku zdravotne a začať hrávať v nemeckom klube. Nemá zmysel zatiaľ siliť veci," priznal český tréner.

Až šesť futbalistov - Albert Rusnák, Martin Chrien, Jaroslav Mihalík, Ľubomír Šatka, Tomáš Brigant a Matúš Hruška - zmenilo po jeseni dres, čo Hapal zaregistroval. "Najpodstatnejšie je, aby títo chlapci v nových kluboch hrávali pravidelne. Všetky reči okolo sú potom úplne zbytočné," dodal Pavel Hapal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotka má potvrdené tri prípravné zápasy. Stretne sa aj s Českom