Dukla podpísala útočníka Kloudu

Dvojgólový strelec zo Spiša. Útočník Martin Schnelly.
Dvojgólový strelec zo Spiša. Útočník Martin Schnelly. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|19. aug 2015 o 00:00

V Spišskej Novej Vsi triumfovala 6:3, keď už po dvoch tretinách viedla o štyri góly. Počas tohto týždňa hrajú až trikrát.



MICHALOVCE. Výraznú posilu na post centra získali včera krátko popoludní do svojich radov prvoligové hokejové Michalovce.

Zmluvu do konca nasledujúceho súťažného ročníka podpísalo vedenie HK Dukla so skúseným 37-ročným stredným útočníkom Petrom Kloudom.

Odchovanec popradského hokeja trénoval s mužstvom už takmer dva týždne, ale keďže ešte nemal podpísanú zmluvu, nenastúpil v drese „vojakov“ v piatkovom prípravnom stretnutí na ľade Spišskej Novej Vsi, kde triumfovali 6:3.

Sľubujú si od neho veľa

Po Jurajovi Faithovi získali Zemplínčania počas tohto letného obdobia druhú veľkú posilu do stredu útoku, kde ich tlačila topánka.

„Sme veľmi radi, že sme našli spoločnú reč s Petrom Kloudom, s ktorým sme podpísali kontrakt do konca sezóny 2015/16. Sľubujeme si od neho veľa, keďže je to veľmi skúsený hráč. Sme presvedčený, že v našom mužstve bude patriť k lídrom,“ poznamenal na margo príchodu hokejistu, ktorý v uplynulom ročníku pôsobil v rumunskom tíme Corona Brašov, prezident HK Dukla Alexander Černega.

Klouda na Slovensku okrem rodného Popradu obliekal aj dresy Žiliny, Zvolena a Slovana Bratislava, v našej najvyššej súťaži nazbieral v 774 zápasov 595 kanadských bodov za 169 gólov a 426 asistencií.

Za hranicami obliekal okrem Brašova aj dresy českých Pardubíc či talianskeho Milána Rosoblu.

Na úvod spokojný

Ešte bez Kloudu v zostave zvíťazili vo svojom úvodnom prípravnom súboji tejto letnej prípravy Michalovčania v Spišskej Novej Vsi hladko 6:3, hoci im chýbali aj zranený Peter Čížek a chorý Ivan Fedorko.

„Nato, že to bol náš prvý zápas, môžem s ním vysloviť spokojnosť. Dalo sa nato pozerať, chlapci k nemu pristúpili veľmi dobre, celý duel hrali s nasadením a dobre korčuľovali. Bolo tam vidieť aj nedostatky, predsa len bol to prvý súboj, chlapcov ešte nepočúvali veľmi ruky ani puk,“ vyjadril sa k stretnutiu na Spiši tréner Dukly Peter Tirpák.

„V prvej tretine sme mali veľmi veľa šancí, nepremenili sme samostatné nájazdy, už po nej mohlo byť rozhodnuté,“ doplnil.

Kormidelník „vojakov“ videl premiérovo v akcii aj posily z Ruska. „Dvojgólový Luchnikov bude podľa mňa pán hokejista, Voronov má skvelú rozohrávku. Shangin so Salnikovom sa ešte do toho iba dostávajú, bol to ich iba prvý duel v Michalovciach.“

Počas tohto týždňa čakajú na Duklu hneď tri prípravné zápasy, v Prešove, vo štvrtok doma s Humenným a v piatok takisto na vlastnom ľade so Spišskou Novou Vsou.

Štatistika

Spišská Nová Ves - Michalovce 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)

Góly: 20. Zwick, 44. Smotrila, 57. F. Koky - 9. M. Schnelly, 20. Harasthy, 23. M. Schnelly, 40. Luchnikov, 40. Luchnikov, 50. Jur. Faith.

HK DUKLA: D. Okoličány - Shangin, Voronov, V. Urban, Kubát, Buraľ, Dolgoš - Banovský, Salnikov, M. Drotár - Luchnikov, Jur. Faith, M. Hinďoš – M. Schnelly, P. Huňady - Harasthy, R. Jenčo, M. Gavura.

ra

Zmenu víta

Pred niekoľkými dňami definitívne odklepli nový systém prvej ligy v nadstavbovej časti. Už sa nebude hrať tradičným spôsobom play-off, ale po novom sa fanúšikovia môžu tešiť na prelínaciu súťaž, v ktorej bude medzi sebou bojovať kvarteto tímov – dva najslabšie z extraligy a dva najlepšie z prvej ligy. Tí budú hrať štvorkolovo každý s každým (dvakrát doma a dvakrát vonku), takže spolu nastúpia na dvanásť duelov, pričom najúspešnejšie dve mužstvá si vybojujú miestenky v najvyššej súťaži pre ďalší ročník. „Túto zmenu sme privítali, bude to veľmi atraktívne hlavne pre prvoligové celky. Štadióny budú určite plné, pre divákov to bude veľmi dobré a zaujímavé,“ povedal na margo nového systému súťaže tréner HK Dukla Peter Tirpák.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla podpísala útočníka Kloudu