Dukla dnes v Trnave hrá o všetko

Vyrovnaná séria. Kto si zahrá vo finále proti Bardejovu?
Vyrovnaná séria. Kto si zahrá vo finále proti Bardejovu? (Autor: ra)
Sportnet|3. mar 2014 o 00:00

Michalovskí hokejisti doma vyhrali i prehrali, opäť sa rozhodne v poslednom zápase.

Doma vyhrala i prehrala, opäť sa rozhodne v poslednom zápase.

MICHALOVCE. Hokejisti michalovskej Dukly mali rovnako ako vo štvrťfinále proti Detve veľkú šancu rozhodnúť o svojom postupe do ďalšieho kola play-off prvej ligy na domácej pôde, ale opäť ju nevyužili.

V semifinále proti Trnave v sobotu po slabom výkone zaknihovali prehru 2:4, o deň neskôr však už zahrali výborne a „gladiátorov“ rozdrvili 8:2.

Stav série je tak vyrovnaný 2:2, rozhodnutie o postupujúcom padne dnes večer v Trnave, kde je na programe rozhodujúci piaty duel.

Dôležitú rolu v treťom súboji zohrala psychika, michalovskí „vojaci“ si až veľmi pripúšťali jeho dôležitosť a to im zväzovalo ruky aj nohy. Výsledkom toho bol stav 0:4 po dvoch tretinách.

„Boli sme veľmi nervózni a zápas nám vôbec nevyšiel. Chlapci nehrali tak, ako sme si predstavovali, robili veľa chýb v defenzíve a vpredu nepremieňali šance. V sobotu to už bolo úplne naopak, a aj preto sme vysoko vyhrali,“ povedal tréner HK Dukla Peter Tirpák, ktorý pred štvrtým duelom urobil aj nejaké zmeny v taktike.

Veľmi mu pomohol aj príchod popradského extraligistu Samuela Takáča, ktorý patril k najlepším hráčom.

„Nechceli sme v tomto stretnutí brániť, snažili sme sa súpera napádať. Od druhej tretiny sme hrali už iba na tri päťky, dostali sme sa do tempa a vtedy sme rozhodli o našom triumfe.“

Výhra rozdielom šiestich gólov určite mužstvu pred rozhodujúcim piatym zápasom psychicky pomôže. „Dôležité je aj to, že chlapci sa presvedčili o tom, že aj brankár Hála je prekonateľný,“ hovoril P. Tirpák. Presne pred týždňom sa Zemplínčanom podarilo v slovenskom Ríme uspieť, zopakujú to aj dnes? Ak nie, sezóna je pasé...

„Verím, že budeme úspešní. Ak tam chceme vyhrať, tak nesmieme robiť chyby vzadu a trpezlivo čakať na svoju príležitosť. Musíme premieňať šance, lebo to bude rozhodujúce.“

Fakty

3. zápas:
Michalovce – Trnava 2:4 (0:1, 0:3, 2:0)
Góly: 41. M. Drotár, 57. Š. Majerník – 17. a 32. Kovaľ, 27. M. Lisoň, 33. M. Baran.

4. zápas:
Michalovce – Trnava 8:2 (1:1, 3:0, 4:1)
Góly: 3., 50. a 60. Čížek, 23. Š. Majerník, 29. Palovčík, 32. S. Takáč, 53. a 59. M. Žemba – 10. A. Lezo, 55. Schmidt.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla dnes v Trnave hrá o všetko