Dukla dnes hrá v Prešove

Roman Kurali očakáva ťažký duel.
Roman Kurali očakáva ťažký duel. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|13. nov 2012 o 00:00

Cez súťažnú prestávku hráči popracovali na kondícii a potili krv. Tréner Ján Faith na prvé víťazstvo na lavičke Prešova stále čaká.



MICHALOVCE. Po deviatich dňoch prestávky dnes pokračuje druhá najvyššia hokejová súťaž na Slovensku.

Na programe sú zápasy 18. kola a jeden z nich sa odohrá aj v Prešove, kde zavíta aktuálne druhý celok tabuľky HK Dukla Michalovce. Domáci HC 07 je na siedmej priečke a zatiaľ zaostáva za očakávaniami.

Hráči Michaloviec sa na reprezentačnú prestávku veľmi netešili, pretože vedeli, že kormidelník Miroslav Ihnačák im naordinuje náročné tréningy. A to sa do bodky naplnilo.

„Trošku sme potili krv, čo sme aj čakali. Dobili sme baterky a viac sme trénovali. Dúfam, že sa nám to zúročí do ďalších stretnutí,“ hovoril brankár zemplínskeho celku Roman Kurali, ktorý je v tejto sezóne oporou Dukly.

Skúsený súper

Prešovčania sa pred začiatkom súťaže netajili vysokými ambíciami, preto je zatiaľ ich postavenie v prvoligovej tabuľke prekvapením.

„Bude to ťažký súper, ktorý má dobrý a skúsený káder. Očakávame náročný zápas. Nič iné ako víťazstvo si však nepripúšťame, tiež máme výborné mužstvo a to chceme dnes potvrdiť,“ tvrdil 24-ročný gólman, ktorý v minulosti pôsobil aj v Prievidzi, Martine, Lučenci, Liptovskom Mikuláši a Detve.

Nepresvedčivé výsledky Šarišanov mali za následok trénerskú výmenu, keď Jozefa Čontofalského vystriedal Ján Faith, ktorý má za sebou aj michalovskú minulosť.

Skúsený lodivod však v doterajších štyroch zápasoch na lavičke HC 07 ešte nezvíťazil. „Určite ich bude poriadne burcovať. V Prešove sa nikdy nehralo ľahko, inak to nebude ani teraz. Sme však dobre pripravení a na duel sa tešíme,“ povedal na záver debaty R. Kurali.

Prihláste sa na výjazd

Vedenie michalovského klubu organizuje na dnešné šarišsko-zemplínske derby autobusový výjazd.

„Keďže nedávno v Bardejove nám fanúšikovia takmer vytvorili domáce prostredie, rozhodli sme sa, že výjazd urobíme aj tentoraz. Záujemcovia sa môžu prihlásiť dnes do 13. hodiny, plánovaný odchod autobusu spred zimného štadióna je o 15. hodine. Cena za výjazd je 4 € za osobu,“ uviedol športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák a doplnil, že výjazd sa uskutoční iba vtedy, keď sa naň prihlási minimálne 30 osôb.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla dnes hrá v Prešove