Duel v Nitre arbiter ukončil predčasne

Jedna z hodených svetlíc na ihrisko zo sektora trnavských fanúšikov.
Jedna z hodených svetlíc na ihrisko zo sektora trnavských fanúšikov. (Autor: sita)
Sportnet|11. máj 2009 o 00:00

Zápas sobotňajšieho 28. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy FC Nitra - Spartak Trnava sa hlavný rozhodca duelu Pavol Šipoš rozhodol predčasne ukončiť pre výtržnosti fanúšikov hostí. Trnavskí priaznivci totiž od úvodných minút hádzali

na trávnik dymovnice.

NITRA. Šipoš stretnutie prerušil už v 12. minúte a opakovane fanúšikov prostredníctvom miestneho hlásateľa upozornil na porušovanie pravidiel. Hráči dokonca odišli do kabín, delegát následne požiadal Trnavčanov, aby opustili štadión. Tí to však odmietli a neuspel ani kapitán Spartaka Peter Doležaj.

Len do 30. minúty

Napokon sa mužstvá s rozhodcami dohodli na podmienečnom pokračovaní merania síl za predpokladu, že na trávnik už zo sektora hostí nepriletí žiaden predmet. Trnavčania však vydržali iba do 30. min., keď Pavol Šipoš stretnutie za stavu 0:0 predčasne ukončil a celá záležitosť bude mať zrejme dohru na disciplinárnej komisii Slovenského futbalového zväzu. "Ja som takýto zápas za 20 rokov aktívnej kariéry a ani trénerského pôsobenia nezažil. Trnavského fanúšika si veľmi vážim, ale musíme bojovať proti výtržnostiam na futbalových štadiónoch a verím, že toto opatrenie bude na prospech veci," povedal asistent trénera Nitry Cyril Stachura. "Je mi z tohto všetkého smutno. Takúto situáciu som zažil prvýkrát v živote a dokonca ani v Turecku som to nezažil," vyjadril sa Karol Pecze, tréner Trnavy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Duel v Nitre arbiter ukončil predčasne