Duda pobláznil fanatických Poliakov. Kričia jeho meno

Ondrej Duda debutoval v slovenskej lige v sedemnástich v drese Košíc. Patril medzi lídrov reprezentácie do 21 rokov. Za Legiu Varšava dal v tejto sezóne šesť gólov, je druhým najlepším strelcom tímu.
Ondrej Duda debutoval v slovenskej lige v sedemnástich v drese Košíc. Patril medzi lídrov reprezentácie do 21 rokov. Za Legiu Varšava dal v tejto sezóne šesť gólov, je druhým najlepším strelcom tímu. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|26. jan 2015 o 21:12

Priznal záujem veľkoklubov, ale tvrdí, že na prestup ešte nie je vhodný čas.

V poslednom čase pribúdajú o vás ódy ako trebárs, že Duda patrí medzi sto najväčších talentov roku 2015 a bijú sa oňho európske veľkokluby. Máte iba dvadsať. Ako to vnímate?

„Som rád, že moja práca v minulom roku neostala bez povšimnutia. Aj keď začiatok nebol ľahký, potom sa to zlepšilo a nakoniec rok dopadol super. Musím sa zlepšovať a hlavne nech sa mi vyhýbajú zranenia. Škoda, že teraz sa budem musieť mesiac liečiť a vynechám aj súboj Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam. (pozn. po ostrom zákroku od Limberského má roztrhnuté väzy v členku).

Pred rokom za vás Legia Varšava zaplatila Košiciam vraj tristotisíc eur. Medzitým vaša cena vzrástla desaťnásobne. Čo vy nato?

„Vplyv na tom môže mať debut v národnom tíme, s Legiou hráme v Európskej lige. Darí sa nám ako mužstvu. Tak cena šla, prirodzene, vyššie.“

Poliaci v lete písali, že za vás Anderlecht Brusel ponúkal Legii tri aj pol milióna eur. Nakoľko to bolo reálne?

„Dištancoval som sa od toho, lebo nepripadalo do úvahy, že odídem. Nevedel som o tom.“

V médiách sa však stále objavujú informácie, že sa o vás zaujíma niekoľko európskych gigantov vrátane Arsenalu, milánskych veľkoklubov či SSC Neapol. Čo je na tom pravdy?

„Pravda to iste je a veľmi ma záujem teší. Budem sa snažiť udržať formu čo najdlhšie. Hlavne nech sa mi vyhýbajú zranenia, to je veľmi dôležité.“

Vraj ste odmietli ponuku jedného z najslávnejších klubov Interu Miláno?

„Osobne som žiadnu konkrétnu ponuku nedostal. Bol som rozhodnutý a presvedčený, že zostanem v Legii.“

Pozýval vás na osobné stretnutie slávny tréner Interu Roberto Mancini?

„To nie mňa, ale pozýval môjho otca. Namiesto neho však šiel môj manažér Karol Csontó.“

Lákavým ponukam odolávate a tvrdíte, že chcete zostať zatiaľ v Poľsku. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Duda pobláznil fanatických Poliakov. Kričia jeho meno