Dominiku Cibulkovú čaká v Sydney Wozniacka

Dominiku Cibulkovú čaká po Hopmanovom pohári turnaj v Sydney.
Dominiku Cibulkovú čaká po Hopmanovom pohári turnaj v Sydney. (Autor: SITA AP)
SITA|10. jan 2009 o 10:45

Slovenské tenistky Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová už poznajú svoje súperky v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Medibank International v austrálskom Sydney.

SYDNEY. Slovenské tenistky Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová už poznajú svoje súperky v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Medibank International v austrálskom Sydney (11. - 16. januára, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku). Čerstvá spoludržiteľka Hopmanovho pohára z Perthu Cibulková sa po piaty raz vo svojej kariére (zatiaľ skóre 2:2), z toho tretíkrat na seniorskej úrovni, stretne s Dánkou Caroline Wozniackou nasadenou ako ôsmou. Hantuchová bude čeliť niektorej z úspešných kvalifikantiek.

Devätnásťročná z Piešťan pochádzajúca Bratislavčanka Cibulková, 19. vo svetovom rebríčku, mala nad dvanástkou terajšieho renkingu navrch predvlani v Pekingu (6:0, 6:7 /5/, 6:1), zatiaľ čo minulý rok v New Havene odstúpila po prvom sete (6:7 /7/) pre celkovú nevoľnosť. Viedla vtedy 3:1 a 30:0 na príjme, 4:3 a 30:0 ako podávajúca, ale aj 7:6 a servis v tajbrejku. Zhodou okolností v New Havene ona bol osmičkou „pavúka“ a severanka s poľskou krvou Wozniacká nenasadená. Osem dní pred týmto vystúpením v americkom Connecticute hrala Cibulková v osemfinále OH v čínskej metropole v časovom pásme rozdielnom o 12 hodín.

Jednotkou v Sydney Serena Williamsová

Postupujúca zo sydneyského duelu si v osemfinálovom 2. kole zahrá s úspešnou zo súboja Francúzky Marion Bartoliovej (17.) s niektorou kvalifikantkou či „lucky loserkou“. Na Hantuchovú (21.) by medzi najlepšími šestnástimi čakala buď Rakúšanka Sybille Bammerová (27.), alebo šestka žrebu, Poľka Agnieszka Radwanská (10.).

Jednotkou podujatia na adrese Rod Laver Drive je Američanka Serena Williamsová, dvojkou Ruska Dinra Safinová a trojkou až päťkou jej krajanky Jelena Dementievová, Vera Zvonarevová a Svetlana Kuznecovová. Šampiónka si odnesie 470 bodov do počítačového poradia a šek na 98 500 USD. Voľnou kartou poctená bratislavská rodáčka s austrálskym zázemím Jarmila Gajdošová bude čeliť Bieloruske Viktorii Azarenkovej.

Dvadsaťpäťročná popradská rodáčka Hantuchová, ktorá tento týždeň v Brisbane v singli nestačila v 1. kole na Talianku Saru Erraniovú, ale v debli sa dostala do semifinále, bude aj v Sydney účinkovať vo štvorhre po boku Japonky Ai Sugijamovej. Začnú proti trojkám párovej súťaže, Češke Květe Peschkeovej a Američanke Lise Raymondovej. Zaujímavosťou je fakt, že bývalá Peschkeovej partnerka, Austrálčanka Rennae Stubbsová sa teraz postavila ku svojej krajanke Samanthe Stosurovej, ktorá v minulosti kooperovala práve s Raymondovou.

Rybáriková v Hobarte proti Bondarenkovej

Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Moorilla Hobart International v austrálskom Hobarte na ostrove Tasmánia (11. - 16. januára, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch vonku) premiérovo vo svojej kariére stretne s takisto nenasadenou Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou.

Dvadsaťročná z Ratnoviec pochádzajúca piešťanská rodáčka Rybáriková figuruje na 58. mieste vo svetovom rebríčku o jediný post nad 22-ročnou Charkovčankou, víťazkou vlaňajšieho turnaja na birminghamskej tráve a na južnej pologuli deblovou grandslamovou šampiónkou. Niekdajšia jednotka juniorského tzv. kombinovaného renkingu ITF K. Bondarenková sa totiž vlani po boku svojej staršej sestry Aľony radovala z triumfu na melbournských Australian Open. V Hobarte sú jednotkami "pavúka" štvorhry.

Postupujúca zo súboja Rybáriková - K. Bondarenková si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s úspešnou z duelu jednotky tohto podujatia, Talianky Flavie Pennettovej, s Izraelčankou Šahar Peerovou. Dvojkou žrebu je skúsená Švajčiarka Patty Schnyderová, trojkou Ruska Anna Čakvetadzeová a štvorkou Číňanka Jie Ženg. Pre šampiónku je pripravených 280 bodov a šek na 37 000 USD.

Dominik Hrbatý sa predstaví v Aucklande

Čerstvo už dvojnásobný spoludržiteľ Hopmanovho pohára Dominik Hrbatý sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji ATP 250 Heineken Open v novozélandskom Aucklande (dotácia 480 750 USD, tvrdý povrch Rebound Ace vonku) stretne s päťkou tohto podujatia, Nemcom Philippom Kohlschreiberom, 28. vo svetovom rebríčku.

Tridsaťjedenročný Bratislavčan Hrbatý (momentálne 250. v renkingu, bol však aj 12.), ktorý tretinu zo svojich šiestich titulov na hlavnom profesionálnom okruhu získal práve v Aucklande (2001, 2004) a teraz dostal od organizátorov voľnú kartu, má proti rodákovi z Augsburgu priaznivú bilanciu 3:1, vrátane úspechu v ich dosiaľ poslednom dueli predvlani v kanadskom Montreale (7:6 /6/, 6:4). Zaujímavosťou je, že práve v Aucklande sa v minulosti stretli už dvakrát. Hrbatý v roku 2004 mal vo štvrťfinále navrch (6:1, 3:6, 6:3) a napokon si vybojoval trofej. V sezóne 2007 sa mu Kohlschreiber revanšoval v osemfinále hladko 6:2, 6:3. Teraz si postupujúci zmeria v osemfinálovom 2. kole sily s úspešným zo súboja niekdajšieho lídra svetového rebríčka, Španiela Juana Carlosa Ferrera (52. v počítačovom poradí), s dravým japonským mladíkom Keiom Nišikorim (61.).

Jednotkou turnaja v areáli ASB Tenis Centre je Argentínčan Juan Martin Del Potro, dvojkou Španiel David Ferrer a trojkou Švéd Robin Söderling. Šampión získa 250 renkingových bodov a šek na 78 000 USD.

Vo štvorhre má Slovensko vopred istotu zastúpenia vo štvrťfinále, pretože v úvodnom kole deblovej súťaže sa stretnú páry František Čermák, Michal Mertiňák (4-ČR/SR) - Travis Parrott, Filip Polášek (USA/SR).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dominiku Cibulkovú čaká v Sydney Wozniacka