Dobšiná rozhodla v druhom polčase

Sportnet|26. sep 2012 o 00:00

Uplynulú nedeľu bolo v VI. lige na programe ďalšie derby stretnutie. Dobšiná v ňom hostila Gemerskú Hôrku. Po bezgólovom polčase nakoniec zvíťazila 2:0.



DOBŠINÁ. V prvom polčase sa vyznamenal hlavne brankár Gemerskej Hôrky, ktorý si udržal čisté konto napriek množstvu šancí domácich. „Hostia trocha pohrozili len v úvode polčasu. Potom sme aktivitu vzali na svoje kopačky. Mali sme niekoľko vyložených šancí, no už je to umenie, čo nedáme do brány. Takto sme urobili z brankára hostí hrdinu,“ uviedol hrajúci tréner MFK Dobšiná Július Strelka. Na strane hostí do dobrej pozície dostával Szkokan, no domáci brankár šancu včasným vybehnutím zlikvidoval.

Domáci túžili po bodoch a tak do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie. Vybojovali si viacero štandardných situácií, po ktorých padali aj góly. Najprv hostí prekvapil rozohraním po zemi J. Strelka a F. Fabian otvoril skóre. Ďalšiu strelu J. Strelku z priameho kopu brankár hostí zázračne vytiahol z vinkla. O chvíľu na to nasledoval znova priamy kop, Strelkov center Barnák priťukol Ruppovi a bolo 2:0. V slušnom zápase s minimom kariet tak zostali tri bod doma.

„Po vyrovnanom prvom polčase sme dostali lacný prvý gól. No nakoniec som rád, že sme prehrali len o dva góly. Na to, že sme prišli bez brankárskej jednotky, útočníkov a museli nastúpiť hráči z béčka, som s výsledkom celkom spokojný,“ uviedol vedúci mužstva FK Gemerská Hôrka Ladislav Špánik.

Do istej miery sa tak opakuje situácia z minulej sezóny, keď Dobšinčania doma vyhrali 4:0. V odvete potom zvíťazila Gemerská Hôrka 5:1. Filozofia doma vyhrávať zdá sa platí aj v tejto sezóne.

V tabuľke VI. lige košicko-gemerskej sa vytvorila zaujímavá situácia. Ôsma Gemerská Hôrka, deviate Krh. Podhradie a desiata Dobšiná majú zhodne po desať bodov. Ak si však urobíme minitabuľku spomínaných troch celkov zistíme, že majú zhodne po tri body a vedie Krh. Podhradie pred Gemerskou Hôrkou. Kým spomínaná trojica sa pohybuje v dolnej polovici tabuľky, Gemerská Poloma je s trinástimi bodmi piata.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobšiná rozhodla v druhom polčase