Dobšiná privíta Kokšov–Bakšu

Sportnet|31. máj 2013 o 00:00

Aj keď v minulom ročníku boli zápasy týchto dvoch súperov dramatické nielen na ihrisku, ale aj v hľadisku, v tejto sezóne sa to upokojilo.

V nedeľu hostia Dobšinčania súpera z Kokšova–Bakše.

DOBŠINÁ. Domáci MFK síce v jarnej odvetnej časti doma ešte neprehral, prehry na pôde súperov ho posunuli v VI. lige košicko-gemerskej na dvanástu priečku. Tabuľkovo sú tak tretí hostia favoritom.

„Chceme vyhrať a potvrdiť tak naše zotrvanie v súťaži ešte pred poslednými kolami. Hlavné však je, že si chceme zahrať a pokračovať v dobrých výkonoch. Podstatné pre výsledok bude, či sa nám už konečne podarí premieňať viac šancí. Doteraz sme na to doplácali prehrami,“ uviedol hrajúci tréner MFK Dobšiná Július Strelka a dodal, „naša hra je dobrá, len nám chýba ten posledný krok.“

V ostatných kolách dostávali v mužstve priestor mladí hráči. „Hrajú dobre, až na efektivitu pri premieňaní šancí. Ale to sa týka celého mužstva,“ priznal J. Strelka. Ukázalo sa to aj v dohrávke s Košickou Novou Vsou, ktorá sa skončila remízou 1:1. Hostia dali gól z dvoch šancí, kým domáci z desiatich.

Pre zranenie budú chýbať obranca Rupp, asi aj P. Sanisló a P. Fabian odišiel pred časom za prácou do zahraničia. Štart mladých hráčov tak má aj svoj dôvod.

Aj keď majú Dobšinčania pred trinástou Seňou šesťbodový náskok, radi by náskok natiahli, v ďalšom kole totiž cestujú práve do Sene.

„Stať sa môže všeličo a nechceme to všetko nechať na posledný domáci zápas s Ťahanovcami,“ konštatoval J. Strelka.

Výhra určite padne Dobšinčanom vhod aj po psychickej stránke, pretože naposledy vyhrali v prvomájovej dohrávke nad Ruskovom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobšiná privíta Kokšov–Bakšu