Do Tatrana príde ďalší hráč so španielskymi koreňmi

Rares Marian Fodorean bude od budúcej sezóny hráčom Tatrana.
Rares Marian Fodorean bude od budúcej sezóny hráčom Tatrana. (Autor: TASR)
Ján Leško|10. apr 2019 o 15:09

Fodoreana berú ako perspektívneho mladíka.

PREŠOV. Tatran Prešov znovu siahol po hádzanárovi so španielskymi koreňmi.

Kým o Cabezonovi, ľavorukom krídelníkovi z klubu BM Logroňo La Rioja možno hovoriť ako posile, Raresa Mariana Fodoreana si upísal ako perspektívnu ľavú spojku.

Rodený Rumun so španielskym občianstvom

Dvadsaťjedenročný, 202 centimetrov vysoký Fodorean je rodený Rumun. V troch rokoch sa však jeho rodičia presťahovali do Španielska a v desiatich sa dal dnes urastený a šľachovitý chlapec na hádzanú.

Tento hráč nie je pre priaznivcov hádzanej na Slovensku neznámy. Momentálne „dosluhuje“ v HKM Šaľa.

Prešovskí fanúšikovia si spomenú na jeho úspešné strelecké koncovky v druhom kole nadstavbovej časti extraligy. Prešov vtedy vyhral nad Šaľou 33:26 a práve Fodorean so siedmimi gólmi na konte bol najlepším strelcom hostí i zápasu.

„Ide o mladého, dobre stavaného perspektívneho hráča, akých z prešovskej liahne okrem Lukáša Urbana a Tomáša Rečičára na post spojky veľa nevyrástlo. Do Tatrana príde v prvom rade preto, aby svoj talent rozvíjal a v kariére sa posunul na vyššiu úroveň. Svojimi parametrami a dispozíciami má k tomu veľké predpoklady,“ tvrdil po stredajšom podpise dvojročného kontraktu s možnou ročnou opciou generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

„Je to typ silovej spojky s dobrým ťahom na bránu a razantnou streľbou. Nepochybujeme, že pri značnom počte zápasov vo viacerých súťažiach, ktoré Tatran hráva, bude mať Fodorean určite dosť možností ukázať čo v ňom je. Momentálne ho však nepovažujeme za takzvaného hotového hráča. Rozhodne ale za talentovaného a perspektívneho, ktorý v budúcnosti odvedie v Prešove dobré športové služby.“

Desaťročný Rares obdivoval Straňovského

Rodený Rumun so španielskym občianstvom prichádza do Tatrana zo slovenského klubu, v ktorom sa zmiešavajú viaceré svetové jazyky.

„Plynulo hovorí španielsky i anglicky. So slovenčinou to má zatiaľ horšie. Ako sme už avizovali, v lete k nám príde Španiel Cabezon, jazyk tejto krajiny dokonale ovláda aj náš kapitán M. Straňovský a s angličtinou nemá problém v podstate žiadny náš hráč,“ podotkol M. Benický.

Pridal ešte jednu zaujímavosť, ktorú mu Fodorean prezradil.

„Keď sa desaťročný Rares dal v Španielsku na hádzanú, v tých časoch evidoval M. Straňovského ako hráča Ademaru Leon a neskôr Barcelony. Dnes sa teší, že s takým uznávaným hádzanárom a ďalšími novými spoluhráčmi si bude môcť zahrať v európsky rešpektovanom klube, akým je Tatran.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Tatrana príde ďalší hráč so španielskymi koreňmi