Do Bratislavy nepríde majsterka sveta ani olympijská víťazka

Jelizaveta Tuktamyševová je úradujúcou majsterkou sveta i európskou šampiónkou.
Jelizaveta Tuktamyševová je úradujúcou majsterkou sveta i európskou šampiónkou. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. dec 2015 o 15:16

Na tento súťažný ročník musím čo najskôr zabudnúť. Hlavným cieľom je olympiáda, ktorá bude až v roku 2018, vraví majsterka sveta i európska šampiónka Jelizaveta Tuktamyševová.

JEKATERINBURG. Bez úradujúcej svetovej i kontinentálnej šampiónky Jelizavety Tuktamyševovej pricestuje do Bratislavy ruská výprava na januárové majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní.

Devätnásťročná rodáčka z Glazova na minulotýždňových majstrovstvách Ruska obsadila v súťaži žien až ôsme miesto a Ruská krasokorčuliarska federácia (FFKKR) ju nenominovala na bratislavské ME. Chýbať bude aj olympijská víťazka zo Soči 2014 Adelina Sotnikovová, ktorá obsadila siedmu priečku.

Adelina Sotnikovová vyhrala olympijskú súťaž v Soči.

V Bratislave sa v súťaži žien predstavia medailistky z domáceho šampionátu - Jevgenija Medvedevová, Jelena Radionovová a Anna Pogorilá. Radionovová a Pogorilá pred rokom získali na ME v Štokholme striebro resp. bronz.

"Na tento súťažný ročník musím čo najskôr zabudnúť. Hlavným cieľom je olympiáda, ktorá bude až v roku 2018," povedala Tuktamyševová.

Tuktamyševová tento rok ovládla MS v Šanghaji.

Medzi mužmi budú Rusko reprezentovať Maxim Kovtun, Michail Koľada a Alexander Petrov. Kovtun je obhajca striebra z ME 2015.

V súťaži športových dvojíc budú ruské farby zastupovať Juko Kavagutiová s Alexandrom Smirnovom ako obhajcovia zlata, úradujúci olympijskí šampióni Tatiana Volosožarová s Maximom Traňkovom a strieborní zo Soči 2014 Xenia Stolbovová s Fiodorom Klimovom.

V tancoch sa do ruského tímu dostali Jekaterina Bobrovová s Dmitrijom Soloviovom, Viktoria Sinicinová s Nikitom Kacalapovom a Alexandra Stepanovová s Ivanom Bukinom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Do Bratislavy nepríde majsterka sveta ani olympijská víťazka