Do basketbalovej ligy sa vrátila jej najväčšia hviezda

Martin Rančík
Martin Rančík (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|7. jan 2014 o 17:56

Basketbalová liga privíta v stredu najväčšiu hviezdu minulej sezóny.

BRATISLAVA. Martin Rančík minulú sezónu zviditeľnil extraligu. Bol jej najlepším hráčom a vo výbornom dramatickom finále, ktoré hral Inter Bratislava proti Komárnu, až na sedem zápasov.

Bratislavský klub túžil so svoju hviezdou predĺžiť zmluvu, ale výborný podkošový hráč sa rozhodol, že vyskúša na tri mesiace českého majstra z Nymburku. V klube sa stretol aj s bratom Radoslavom.

V Česku sa mu nedarilo

Pôsobenie v Česku mu však veľmi nevyšlo, keďže nastupoval len sporadicky. „Bola to iná skúsenosť. Bohužiaľ, som nedostal od prvého dňa príležitosť. Naučil som sa však basketbal vnímať z iného uhla, viac trénerského. Tiež to bola dobrá skúsenosť,“ hovoril Rančík.

Skúsený pivot priznal, že mal aj iné ponuky, ale Inter bola prvá voľba. Rozhodol najmä fakt, že je doma. Má tu rodinu, dve deti. Syn chodí v Bratislave do školy. „Je skvelé, že je Inter na prvom mieste a hrá dobre. Tým nebude na mňa vyvíjaný taký tlak. Musím sa zlepšiť herne aj kondične, keďže som tri mesiace nehrával a tréningy v Nymburku sú skôr udržiavacie, keďže majú nabitý program,“ pokračoval Rančík, ktorý by mal hrať už v stredu s Prievidzou.

Tridsaťpäťročný hráč si uvedomuje, že káder je tento rok inak vyskladaný. Tréner Oleg Meleščenko preferuje kolektívnu hru. Svedčia o tom aj štatistiky, keďže žiadny z jeho hráčov nie je medzi elitnými strelcami extraligy. V tabuľke sú však jasne prví, keď prehrali len tri zápasy z dvadsiatich.

„Miesto v tíme si vybudujem. Je dôležité, aby som nerozbúral energiu v Interi, ale naopak ju posilnil. To bude dôležité. Myslím si, že budem aj toto play off jeden z najdôležitejších článkov tímu.“

Tréner ho veľmi chcel

Návrat Rančíka do tímu vyzdvihuje aj Meleščenko, ktorý o angažovanie jedného z našich najlepších basketbalistov veľmi stál. „Bolo to spoločné riešenie s vedením. Maťo je svojím prístupom profesionál. Potrebuje čas, aby zapadol, ale bude to pre Inter prínos. Dúfam, že bude lepšie a lepšie.“

Bývalý sovietsky basketbalista, ktorý má aj striebro z majstrovstiev sveta, ešte nevedel povedať, na akú pozíciu s Rančíkom počíta.

„Je to ťažká otázka, všetko ukážu zápasy. Najprv musí zapadnúť do systému. Moja filozofia je taká, že komu sa darí, ten je v jednom zápase lídrom. Martin bude určite jedným z lídrov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Do basketbalovej ligy sa vrátila jej najväčšia hviezda