Djokoviča láka Kazachstan, Škutka zostáva

Timon Dobias. V Turecku prekvapujúco chýba.
Timon Dobias. V Turecku prekvapujúco chýba. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|31. jan 2012 o 00:00

Košický kŕdeľ zamával krídlami v nedeľu nad schwechatským letiskom a nabral kurz Antalya, aby sa na desať dní zahniezdil v hoteli Arcadia, ktorý je pýchou strediska Belek.

Futbalové lastovičky sa v zime tradične zlietajú aj v tureckých letoviskách, aby tam nabrali energiu pred druhou polovicou sezóny.

KOŠICE. „Check-in“ na viedenskom letisku absolvovalo 24 hráčov košického MFK, medzi ktorými sa na poslednú chvíľu objavila nová zmluvná posila, syn ich bývalého trénera Gorana Milojeviča Stefan.

Dvadsaťročný srbský stopér má aj španielsky pas, pretože ho futbalovo vychoval Real Mallorca, reprezentant Baleárskych ostrovov v španielskej La Lige, ale adresa jeho posledného angažmánu bola v Belehrade, v klube Partizan.

Ľavák Milojevič si mohol podať ruku s Macedóncom Šakirom Redžepim, ktorý pribudol do kádra žlto-modrých, tiež na post stopéra, iba niekoľko hodín pred ním.

Aj to možno vysvetľuje skutočnosť, že z nominácie na herné sústredenie v Turecku vypadol ďalší stopér Ivan Djokovič, ktorý sa zatiaľ nedohodol s Košičanmi na predĺžení zmluvy, ktorá mu vypršala práve dnes.

„Momentálne riešime jeho zahraničný angažmán v Kazachstane. V prípade, že nedôjde k dohode, Ivan sa v sobotu pripojí k nášmu mužstvu na sústredení v Turecku,“ posúva veci ďalej manažér transferov hráčov v MFK Košice Marcel Podolák.

„Predpokladáme, že do konca týždňa by sa malo rozhodnúť, čakáme na ich vyjadrenie, či ho Kazachstanci angažujú, alebo nie. Ivan má u nás už niečo odohrané, a chcel by vyskúšať aj niečo nové. Už sme naňho zvyknutí, že takto otáľa s predĺžením zmluvy u nás. No aj keby odišiel, otázku stopérskeho postu môžeme mať dobre poriešenú, či už skúsenejším Macedóncom Redžepim, alebo perspektívnym dvadsaťročným Milojevičom, ktorý však môže alternovať aj na poste ľavého obrancu. Tam však, po odchode Matúša Čonku, máme náhradu v podobe Borisa Sekuliča či Františka Pavúka.“

V Turecku nie je Dobias ani Cardoso

Prekvapením je, že do Turecka s mužstvom neletel ani Timon Dobias, hoci ho s materským klubom viaže ešte zmluva do konca sezóny, a v tichosti sa z Čermeľa vytratil aj Brazílčan Ferreira Cardoso, ktorý na trénera Šimča urobil veľmi dobrý dojem. Aj to sú hráči zo stredu obrany.

„Timonovi sme ponúkli predĺženie kontraktu, čo zatiaľ neakceptoval, takže uprednostnili sme hráčov, ktorí majú s klubom uzavreté dlhodobejšie kontrakty, a tí išli s mužstvom do Turecka. Po dohode s trénerom nebol medzi nimi napokon ani Brazílčan Cardoso, ktorý sa vrátil do svojho klubu v Poľsku,“ vysvetľuje ich neprítomnosť medzi klientelou hotela Arcadia v Beleku Marcel Podolák.

Tú, okrem Ivana Djokoviča, už zajtra rozšíri útočník Dávid Škutka, ktorý trochu korigoval svoje ambície preraziť niekde v zahraničí.

„S Dávidom sme sa dohodli, že v Košiciach zostane. Napokon, má tu zmluvu do 30. júna 2013, takže nie je žiaden problém. Momentálne sa chce plne koncentrovať na výkony v našom mužstve, a dnes za ním odlieta z Viedne do Turecka.“

Dnešný úvodný „mač“ proti ukrajinskému tímu Černomorec Odesa asi nestihne, ale plne prejaviť sa bude môcť v ďalších zápasoch proti kvalitným súperom: v stredu 1. 2. proti Jagiellonii Bialystok (Poľsko), 4. 2. proti FK Baku (Azerbajdžan), 5. 2. proti rumunskému FC Milsami-Ursidos Orhei, 7. 2. proti FC Újpest (Maďarsko) a napokon 9. 2. proti CFR Cluj (Rumunsko).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Djokoviča láka Kazachstan, Škutka zostáva