Djokovič zničil Ferrera, vyhral 6:2, 6:2, 6:1

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|24. jan 2013 o 11:01

Svetová jednotka suverénne postúpila do finále Australian Open, keď zdolala Davida Ferrera za 89 minút.

Novak Djokovič neuveriteľným spôsobom zdolal Davida Ferrera. Zápas, ktorý ani náhodou nepripomínal súboj svetovej jednotky a svetovej päťky, trval len 89 minút.

Srbský tenista dominoval od prvých minút a nepustil Španiela skoro do žiadnej výmeny. O jeho skvelej forme svedčí, že v zápase stratil len päť gemov. Je to nečakané hlavne z toho hľadiska ako sa Djokovič trápil v osemfinále so Stanislasom Wawrinkom, s ktorým vyhral päťsetovú drámu až 12:10 v piatom sete. Set stratil aj vo štvrťfinále s Tomášom Berdychom.

"Hral som neuveriteľne. Myslím si, že sa lepšie hrať ani nedá. Je to jednoznačne jeden z mojich najlepších zápasov v kariére. Cítil som sa od prvých minút skvelé. David je jeden z najrešpektovanejších hráčov na okruhu, veľmi sa zlepšil na tvrdých povrchoch, ale dnes som hral skrátka neuveriteľne," povedal Djokovič v rozhovore s Jimom Courierom.

Jednoznačnú dominanciu rodáka z Belehradu potvrdili aj zápasové štatistiky. Srb využil všetkých sedem brejkbalov, na víťazné údery vyhral 30:11 a zahral šestnásť nevynýtených chýb oproti 32 súpera. Celkovo vyhral víťaz 85 bodov, zatiaľ čo Ferrer len 41.

Ferrer pritom prežíva vydarené obdobie. Vlani sa dostal do semifinále na Roland Garros či US Open a vo Wimbledone bol vo štvrťfinále. Aj Srb zdôraznil, že sa výrazne zlepšil na tvrdom povrchu. Španielov výkon asi ovplyvnil štvrťfinálový duel s krajanom Nicolasom Almagrom, v ktorom musel zápas otáčať z 0:2 na sety a zo 4:5 v treťom.

Djokovič sa teší na semifinále Rogera Federera s Andym Murraym. Sám nechcel tipovať svojho súpera, keďže očakáva vyrovnaný zápas.

Dvojhra mužov .semifinále:

Novak Djokovič (Srb. 1) - David Ferrer (Špa. 5) 6:2,6:2,6:1 za 89 minút

Štvorhra mužov - semifinále:

Bob Bryan, Mike Bryan (USA-1) - Simone Bolelli, Fabio Fognini (Tal.) 6:4, 4:6, 6:1

Robin Haase, Igor Sijsling (Hol.) - Marcel Granollers-Pujol, Marc López (Šp.-3) 7:5, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič zničil Ferrera, vyhral 6:2, 6:2, 6:1