Djokovič možno nastúpi aj vo štvorhre, môže rozhodnúť finále

SITA|3. dec 2010 o 21:40

Srbský líder Novak Djokovič nevylučuje svoju účasť v sobotňajšej štvorhre finálového súboja Davisovho pohára medzi tenistami Srbska a Francúzska.

BELEHRAD.

Po piatkových dvojhrách je v Beogradskej Arene stav finále nerozhodný 1:1 a práve Djokovič sa postaral o vyrovnávajúci bod domácich, keď zdolal bez väčších problémov Gillesa Simona 6:3, 6:1, 7:5.

Kapitán srbského tímu Bogdan Obradovič pôvodne nominoval do štvorhry deblového špecialistu Nenada Zimonjiča a k nemu Viktora Troického. Nominácia sa však môže ešte hodinu pred sobotňajším súbojom zmeniť.

“Moja účasť vo štvorhre je otvorená. Ešte dnes v noci si k tomu všetci v tíme sadneme a pokúsime sa o čo najlepšie možné riešenie,” uviedol Djokovič a zároveň dodal: “Bod zo štvorhry bude mimoriadne dôležitý a môže rozhodnúť celé finále. Preto potrebujeme štvorhru vyhrať.”

Kapitán Srbov Obradovič k tomu dodal: “Musím pochváliť Novaka, ako si v piatok počínal. Vyhral v troch setoch a uchoval si dosť energie pre ďalšie zápasy. Jeho účasť vo štvorhre naozaj nie je vylúčená.”

Francúzov dostal v piatok do vedenia Gael Monfils, ktorý bez väčších problémov zdolal Janka Tipsareviča 6:1, 7:6 (4), 6:0. Na 1:1 potom vyrovnával už spomenutý tretí hráč rebríčka ATP Djokovič.

Zatiaľ čo hosťujúci Francúzi bojujú o jubilejnú desiaty daviscupovú trofej a prvú po deviatich rokoch, Srbi túžia po historicky prvom víťazstve v tejto najprestížnejšej mužskej tímovej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Djokovič možno nastúpi aj vo štvorhre, môže rozhodnúť finále