Diňovi chýba k spokojnosti viac získaných bodov

Pavol Diňa. Lodivod Sniny pozorne sleduje výkony svojich zverencov.
Pavol Diňa. Lodivod Sniny pozorne sleduje výkony svojich zverencov. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|1. dec 2010 o 00:00

Až desať stretnutí odohrali futbalisti Sniny v jesennej časti v domácom prostredí, čo sa zrejme podpísalo pod ich polčasové umiestnenie, ktoré podľa slov trénera Pavla Diňu mohlo byť aj lepšie.

Aj s odstupom času mrzia jeho aj hráčov domáce remízy s N. Hrušovom a Sp. Podhradím. Napriek tomu však tretia priečka je viac ako dobrým východiskovým postavením pred odvetnou časťou.

SNINA. V predohrávanom prvom jarnom kole hostili zverenci trénera Pavla Diňu lídra súťaže, na ktorom si doslova zgustli a nasúkali mu štyri góly. Bolo to ich druhé najvyššie domáce víťazstvo, keď predtým nadelili päť kúskov Krásnej.

Neprehrali desať zápasov v rade

Po postupe do tretej ligy sa Snina zaradila medzi lepšie celky súťaže, ktoré atakujú prvé tri priečky tabuľky. Aj v tejto sezóne celok spod Sninského kameňa potvrdil, že súperi s ním musia rátať ako s jedným z favoritov. Podával vyrovnané výkony, o čom svedčí aj desaťzápasová šnúra bez prehry. "Prvý duel sezóny na Lokomotíve nám nevyšiel podľa predstáv, ale potom mužstvo ťahalo úspešnú sériu stretnutí. Vládla spokojnosť, ktorú trocha narušili prehry v závere, avšak polčas sezóny sme zvládli dobre, keď sme vyhrali nad košickou Lokomotívou 4:0. Škoda stratených bodov na domácom ihrisku s Nižným Hrušovom a Spišským Podhradím, lebo ináč naša spokojnosť s úspešnosťou domácich stretnutí bola namieste," hovorí Pavol Diňa. Podobne ako vlani aj teraz Sninčania začali sezónu ako z veľkej knihy, keď ťahali úspešnú sériu. "V porovnaní s uplynulým ročníkom sa nám ju podarilo predĺžiť o jeden zápas. Pod mojím vedením je to najdlhšia v tejto súťaži, no pokojne mohla byť ešte dlhšia. Napriek tomu musím chlapcom poďakovať za tie výsledky, ktoré dosiahli v jesennej časti. V domácom prostredí sa snaží vyhrať každé mužstvo a rovnako to platí aj o nás. Škoda, že sme remizovali v dvoch dueloch a prišli o štyri body, lebo tie nám chýbajú k lepšiemu polčasovému hodnoteniu. Naším cieľom bolo udržať si doma stopercentnú úspešnosť, nepodarilo sa, preto v jarnej časti sa pokúsime zabojovať vonku o tieto body," prezrádza úspešný kormidelník. Päť bodov získala Snina na súperových trávnikoch, ale trénerovi sa to máli. "Domnievam sa, že tých bodov sme mohli mať viac, lebo prehra vo Svidníku mrzí stále. Chceli sme niečo získať s Moldavou B či Lokomotívou, ale to nám nevyšlo. Na druhej strane sme dokázali bodovať u silných súperov, no škoda, že sme tých bodov nedokázali získať viac, ale futbal je taký," priznáva P. Diňa.

Skonsolidovaný káder

V sninskom kádri sa zišla veľmi dobrá partia hráčov či už starších, alebo aj mladších, ktorí dokázali nielen na trávniku ťahať za jeden koniec povrazu. Na ihrisku sa vystriedalo viacero hráčov, z ktorých najviac zápasov odohral brankár Mucha, ktorý nevynechal ani jednu minútu. Druhým hráčom, ktorý nastúpil v šestnástich dueloch, je Maroš Červenák. O jeden menej majú v jesennej časti na svojom konte František Hanc, Marián Pčola, Štefan Pčola i Marek Lukáč. "Máme skonsolidovaný mančaft, v ktorom majú miesto aj starší hráči, aby mladých dali nejako dohromady. Snažíme sa, aby v kádri bola mladšia generácia, stredná a samozrejme aj skúsenejší harcovníci. Zatiaľ to všetko klape a v zadných radoch to umne drží Fero Hanc, v stredovej formácii vyrovnané výkony podával Červeňák. Škoda, že sa zranil Bednár, ktorý je naším tretím najlepšie strieľajúcim hráčom. Spoľahnúť som sa mohol aj na výkony Mareka Lukáča či Štefana Pčolu. Nemôžem zabudnúť ani na výkon Maja Pčolu v obrane popri spomínanom Hancovi," povedal P. Diňa. Jeho hráči sa môžu pochváliť druhým najlepším útokom v súťaži, ktorý dal 34 gólov. O tento počet sa podelilo jedenásť hráčov, pričom najlepším strelcom je s ôsmimi gólmi Štefan Pčola. "Nemáme vo svojom strede vysloveného strelca, o čom svedčí aj skutočnosť, že do streleckej listiny sa zapísalo viac hráčov. Patríme k celkom s najlepším útokom, avšak množstvo šancí sme nepremenili a tak máme počas prestávky na čom pracovať. Rovnako musíme zlepšiť defenzívnu činnosť celého mužstva, lebo sme dostali viac gólov, ako sme si predstavovali. Brankár niečo vychytal, ale niektoré góly boli zbytočné. V jarnej časti sa budeme musieť vyvarovať zbytočným chybám, ktoré by nás stáli ďalšie góly z kategórie lacných," naznačil P. Diňa, kde tlačí tretí celok tabuľky topánka.


JESEŇ REČOU ČÍSEL

Celkovo
3. Snina 16 9 4 3 34:16 31
Doma
1. Snina 10 8 2 0 25:5 26
Vonku
8. Snina 6 1 2 3 9:13 5

Najlepší strelec: Štefan Pčola 8 gólov
Najvyššia prehra: Lok. Košice a Svidník 0:2
Najvyššie víťazstvo: Krásna 5:0
Priemer skóre na zápas: 2,13:1,13
Priemer bodov na zápas: 1,93

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Diňovi chýba k spokojnosti viac získaných bodov