Majster sveta: Juventus je lepší ako Real. Má zálohu, ktorá naháňa strach

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. aug 2018 o 10:15

Madrid sa odchodom Ronalda oslabil, tvrdí.

TURÍN. Talianska futbalová legenda Dino Zoff sa domnieva, že jeho niekdajší klub Juventus Turín (1972 - 1983) bude v tejto sezóne lepší ako najúspešnejšia značka európskej pohárovej histórie - Real Madrid.

Podľa bývalého brankára, majstra sveta 1982 a európskeho šampióna 1968, víťaz ostatných troch ročníkov Ligy majstrov sa výrazne oslabil odchodom Cristiana Ronalda, ktorý pred niekoľkými týždňami prestúpil práve do Juventusu.

"Juventus nie je na tom technicky horšie a nie je ani slabší ako Real Madrid, čo sa týka hráčov v strede poľa a v útoku. V niektorých futbalistoch má veľký potenciál, a to sme stále nevideli v akcii Emreho Cana. Juventus určite nie je horší tím ako Real," uviedol 76-ročný Zoff pre Radio Monte Carlo.

"Povedal by som, že Juventus je v tejto sezóne dokonca lepší ako Real Madrid. Má záložnú formáciu, ktorá naháňa strach - Emre Can, Federico Bernardeschi, ktorý dokáže veľa brániť, a taktiež je tam neuveriteľný robotník Blaise Matuidi," doplnil držiteľ šiestich majstrovských titulov v Serie A.

Podľa Zoffa je otázka času, kedy portugalský útočník Cristiano Ronaldo začne dávať jeden gól za druhým. V sobotňajšej premiére v Serie A na ihrisku Chieva Verona (3:2) vyšiel strelecky naprázdno.

"Myslím si, že v prípade Ronalda nie je žiadny problém s tým, ako má hrať. Tréner Massimiliano Allegri v každej chvíli vie, aké riešenie zvoliť. A to aj v prípade hráča, akým je Ronaldo," podotkol Dino Zoff.

Dino Zoff.
Dino Zoff. (Autor: TASR/AP)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Majster sveta: Juventus je lepší ako Real. Má zálohu, ktorá naháňa strach