Defaga diskvalifikovali, Superkombinácia pre Walchhofera

TASR|11. dec 2005 o 17:13

Val dďIsere 11. decembra (TASR) - Švajčiar Didier Defago sa z víťazstva v Superkombinácii Svetového pohára alpských lyžiarov vo francúzskom stredisku ...

Val dďIsere 11. decembra (TASR) - Švajčiar Didier Defago sa z víťazstva v Superkombinácii Svetového pohára alpských lyžiarov vo francúzskom stredisku Val DďIsere dlho netešil. Necelú hodinu po skončení súťaže totiž 28-ročného rodáka z Morgins diskvalifikovali, pretože na lyžiach použil zlé viazanie. Prvenstvo tak pripadlo Rakúšanovi Michaelovi Walchhoferovi, ktorý v dejisku MS 2009 zaknihoval víťazný double, keď triumfoval aj v sobotňajšom jubilejnom klasickom zjazde na trati Orellier-Killy.

"Defaga sme diskvalifikovali, lebo jeho lyžiarsky výstroj nebol v súlade s pravidlami," povedal riaditeľ pretekov Günther Hujara. Pre majstra sveta v zjazde zo St. Moritzu 2003 Walchhofera je to ôsmy triumf v prestížnom kolotoči. Na druhej priečke skončil so stratou 15 stotín jeho krajan Rainer Schönfelder, ktorý dosiahol v slalome najrýchlejší čas. Vedenie v celkovom poradí SP si vďaka tretej priečke upevnil obhajca veľkého glóbusu Američan Bode Miller, ktorý za Walchhoferom zaostal o 41 stotín.

Najrýchlejší muž v zjazde Kanaďan Erik Guay sa dopustil v hornej časti slalomovej trate obrovskej chyby a do cieľa prišiel s veľkou časovou stratou. Výhodnú pozíciu pred slalomom nevyužil ani všestranný Nór Kjetil-Andre Aamodt. Mnohonásobný medailista z olympijských hier i majstrovstiev sveta bol po zjazde druhý so stratou šiestich stotín na Guaya, medzi slalomovými bránkami však nešiel dostatočne razantne a napokon z toho bolo "iba" piate miesto.

výsledky Superkombinácie SP mužov vo Val DďIsere 1. Michael Walchhofer (Rak.) 2:43,15, 2. Rainer Schönfelder (Rak.) +0,15, 3. Bode Miller (USA) +0,41, 4. Kjetil-Andre Aamodt (Nór.) +0,48, 5. Benjamin Raich (Rak.) +0,61, 6. Silvan Zurbriggen (Švajč.) +0,62, 7. Aksel Lund Svindal (Nór.) +0,72, 8. Peter Fill (Tal.) +1,27, 9. Ivica Kostelič (Chor.) +1,45, 10. Ted Ligety (USA) +2,05

kombinácia (1): 1. Walchhofer 100, 2. Schönfelder 80, 3. Miller 60, 4. Aamodt 50, 5. Raich 45, 6. Zurbriggen 40

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Defaga diskvalifikovali, Superkombinácia pre Walchhofera