Dážď ani sneh nepribrzdili rezervu Popradu, Hranovnicu zdolali

Gólové hody. Poprad B zdolal Hranovnicu jednoznačne 5:0.
Gólové hody. Poprad B zdolal Hranovnicu jednoznačne 5:0. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|26. apr 2016 o 00:00

Ani nepríjemné počasie nezastavilo hráčov piatoligového FK Poprad B na ceste k triumfu nad Hranovnicou.

Ani nepríjemné počasie nezastavilo hráčov piatoligového FK Poprad B na ceste k jednoznačnému triumfu nad Hranovnicou. Domáci vyhrali presvedčivo 5:0.

POPRAD-VEĽKÁ. Dážď so snehom privítal futbalistov Popradu B a Hranovnice v derby zápase piatej ligy Podtatranskej.

S náročnými podmienkami a ťažkým terénom sa lepšie vysporiadali hráči domáceho favorita. Juniori vyhrali jasne 5:0, hetrikom sa o to pričinil Lukáš Bednarčík.

„Od úvodu až po koniec bol priebeh zápasu jednoznačný. V tejto súťaži je to len o nás, ako sa pripravíme na zápas a ako k tomu pristúpime. Základnou úlohou je nepodceniť žiadneho súpera. Našou prioritou je vyhrať do konca súťaže všetky zápasy. Dosť dlho sa čakalo na úvodný gól. Vždy je to o tých šanciach, ktorých sme mali v prvom polčase dosť. Hra bola celkom pohľadná. Hostia prišli s defenzívnou taktikou. Chceli sme sa presadiť hlavne krátkymi kombináciami cez stred. Príliš nám to ale nevychádzalo. Kombinačná hra, držanie lopty aj vyložené šance boli na našej strane. V druhej lige treba robiť všetko rýchlo, v tejto súťaži treba viac použiť taktiku. Súper mal iba na konci jeden závar pred bránkou. To bolo všetko,“ skonštatoval hrajúci tréner FK Poprad B Milan Ondruš.

Nepríjemné zranenie Mačaka

Hostia prišli do Popradu s cieľom pokúsiť sa čo najviac potrápiť svojho súpera. Päťgólová nádielka im na nálade príliš nepridala.

„Vzhľadom na počasie a kvalitu terénu bol zápas na kvalitnej úrovni. Prudko sa ochladilo a za stáleho dažďa bol terén podmočený. Dobre sme sa pripravili, boli sme však oslabení, keď nám kvôli zraneniam a chorobe chýbali kľúčoví hráči. Chceli sme vychádzať zo zabezpečenej obrany, prvý polčas sa nám to darilo. Po druhom inkasovanom góle sa nám rozsypala koncepcia hry. Aj kondične sme na tom boli horšie,“ povedal hrajúci tréner FK 1931 Hranovnica Jaroslav Kaprál.

V závere zápasu sa nepríjemne zranil hosťujúci Marek Mačak. V 89. minúte ho s podozrením na zlomeninu nohy odniesli na nosidlách a nahradil ho práve Kaprál.

„Dúfam, že to dopadne dobre. Naším cieľom je udržať sa na pozícii 7. až 8. miesta. Určite sa chceme vyhnúť boju o záchranu a potešiť našich fanúšikov,“ dodal Jaroslav Kaprál.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dážď ani sneh nepribrzdili rezervu Popradu, Hranovnicu zdolali