Davis Cup: Slováci pocestujú do Talianska

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: SITA)
TASR|23. sep 2008 o 16:00

Slovenskí tenisti sa predstavia v Taliansku v stretnutí finálového 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2009.

Kedže Slovensko a Taliansko sa v zápoleniach o "šalátovú misu" ešte nestretli, o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatkový žreb. Slovenskí daviscupoví reprezentanti počas uplynulého víkendu tretikrát za sebou neuspeli v baráži o účasť vo svetovej skupine, keď v bratislavskom NTC prehrali s favorizovaným Srbskom 1:4. Taliani sa zachránili v 1. skupine euroafrickej zóny vďaka víťazstvu 3:2 nad Lotyšskom.

Podľa generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku sa pri madridskom žrebe naplnil najhorší scenár.

Taliani najsilnejším možným súperom

"Dostali sme za súpera tím, ktorý som si vyložene neprial. Taliani majú vo svojom strede veľa kvalitných hráčov a v domácom prostredí sú ešte o 50 percent silnejší. Určite sa bude hrať na antuke a Taliani majú niekoľkých špecialistov na tento povrch, či už je to Andreas Seppi, Filippo Volandri alebo Potito Starace. Simone Bolelli pravdepodobne dostane niekoľkoročný dištanc za to, že odmietol hrať v Davis Cupe, čo môže byť pre Talianov určité oslabenie, no aj tak budú vysokým favoritom. My nemáme čo stratiť, môžme iba prekvapiť. Do leta 2009 je ešte ďaleko. Dúfam, že naši mladí hráči dovtedy naberú čo najviac skúseností," povedal Moška pre TASR.

Aj podľa Lukáša Lacka dostali Slováci najsilnejšieho súpera. "Pred žrebom som hovoril, že nechcem hrať proti Taliansku vonku, žiaľ, moje želanie sa nenaplnilo. Taliani budú v'domácom prostredí veľmi silní, určite zvolia antuku," povedal Lacko. Dominik Hrbatý komentoval výsledok žrebu s humorom. "Taliani sa majú na čo tešiť, Ďuso Merkovský už ladí bubón," narážal Hrbatý na incident z barážového stretnutia v NTC medzi bubeníkom a prezidentom Srbskej tenisovej federácie Slobodanom Živojnovičom, ktorý musel riešiť vrchný rozhodca Andreas Egli.

žreb 1. skupiny euro-africkej zóny:

1. kolo: SLOVENSKO voľný žreb, Taliansko voľný žreb, Bielorusko voľný žreb, Juhoafrická republika - Macedónsko, Ukrajina voľný žreb, Veľká Británia voľný žreb, Poľsko voľný žreb, Belgicko voľný žreb

2. kolo: Taliansko - SLOVENSKO, Bielorusko - víťaz JAR/Macedónsko, Veľká Británia - Ukrajina, Belgicko - Poľsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davis Cup: Slováci pocestujú do Talianska