Dante spečatil prestup do Wolfsburgu, podpísal trojročnú zmluvu

Dante (v strede) si už dres Bayernu neoblečie.
Dante (v strede) si už dres Bayernu neoblečie. (Autor: SITA/AP)
TASR|31. aug 2015 o 18:23

Dante je etablovaný bundesligový hráč, ktorý nám dokáže okamžite pomôcť a ako ľavonohý futbalista zvýši našu rozmanitosť v strede obrany, vraví tréner Wolfsburgu.

BERLÍN. Nemecký futbalový klub VfL Wolfsburg dotiahol príchod brazílskeho obrancu Danteho z majstrovského Bayernu Mníchov. V pondelok s ním podpísal trojročnú zmluvu.

Podľa nemeckých médií zaplatil Wolfsburg za stopéra štyri a pol milióna eur.

Kluby sa na transakcii dohodli krátko pred pondelňajšou uzávierkou prestupov. Wolfsburg zároveň zlanáril aj stredopoliara Juliana Draxlera zo Schalke 04, ktorého spájali aj s odchodom do Juventusu Turín.

VfL je na transferovom trhu aktívny. Z klubu odišli belgický stredopoliar Kevin De Bruyne za takmer 75 miliónov eur do Manchestru City a chorvátsky stredopoliar Ivan Perišič za dvadsať miliónov eur do Interu Miláno.

Dante naposledy hájil farby Bayernu Mníchov.

Zo Schalke prichádza do Wolfsburgu aj Julian Draxler.

Tridsaťjedenročný Dante prišiel do Bayernu v júli 2012 z Borussie Mönchengladbach. Za bavorský klub odohral osemdesiatšesť zápasov. V marci predĺžil s Bayernom zmluvu do júna 2017.

Do bundesligy prišiel v roku 2009 zo Standardu Liege. Bol tiež členom brazílskeho tímu na domácich majstrovstvách sveta 2014.

"Dante je etablovaný bundesligový hráč, ktorý nám dokáže okamžite pomôcť a ako ľavonohý futbalista zvýši našu rozmanitosť v strede obrany," vyjadril sa na adresu čerstvej akvizície tréner VfL Dieter Hecking.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Dante spečatil prestup do Wolfsburgu, podpísal trojročnú zmluvu