Veľkolepý galavečer sa zrejme uskutoční. Na súkromnom ostrove

Šéf UFC Dana White.
Šéf UFC Dana White. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela, SITA|7. apr 2020 o 09:32

White pokračuje v prípravách.

NEW YORK. V čase pandémie koronavírusu sa športové udalosti vo svete zredukovali na absolútne minimum, ale galavečer UFC 249 sa možno predsa len uskutoční a to dokonca v pôvodnom termíne 18. apríla.

Hlavný súboj večera však nebude mať rusko-americké, ale čisto americké obsadenie.

Šéf Ultimate Fighting Championship (UFC) Dana White prostredníctvom sociálnej siete oznámil, že proti Tonymu Fergusonovi nastúpi jeho krajan Justin Gaethe a súperiť budú o titul dočasného šampióna ľahkej váhy.

Tridsaťjedenročný Gaethe by mal nahradiť rovnako starého ruského obhajcu Chabiba Nurmagomedova, ktorý sa rozhodol zostať v domácej karanténe v Dagestane.

Stále nevie, kde sa súboj odohrá

"Bude sa bojovať! Na sto percent to máme podpísané a v priamom prenose ESPN sa súboj uskutoční niekde na Zemi," napísal Dana White na twitteri.

Pôvodne sa mal galavečer UFC 249 konať v newyorskom Brooklyne, tvrdý nástup koronavírusu v meste však zhatil tieto plány.

Podujatie posunuli už viackrát.

Neúnavný propagátor MMA White najskôr uvažoval nad tým, že by sa súboje v klietke uskutočnili niekde na západnom pobreží USA.

Lenže aj tamojšie štáty majú prísne bezpečnostné opatrenia.

"UFC sa vráti 18. apríla a pokračuje ďalej," potvrdil White pre stránku TMZ.com. K potvrdeniu dejiska súboja mu vraj chýba deň či dva.

Pri reštrikciách, obmedzení cestovania a povinnej karanténe, ktoré zavádzajú viaceré krajiny, chce UFC 249 zorganizovať na súkromnom ostrove.

Účastníci zo zahraničia by inak mali problém zúčastniť sa podujatia. Naopak, na ostrov by mohli bojovníci, rozhodcovia aj organizátori priletieť súkromnými lietadlami.

White tvrdí, že súboje sa budú konať každý týždeň a všetkých účastníkov budú pravidelne testovať na nový koronavírus Sars-Cov-2.

Lekári upozorňujú na riziká

Združenie lekárov ringových športov (ARP) jednoznačne vyzvalo na prerušenie všetkých udalostí v bojových športoch.

ARP už od roku 1997 drží ochrannú ruku najmä nad boxermi a zápasníkmi MMA.

"Akýkoľvek bojový šport, ktorý sa koná počas tejto globálnej pandémie, vystavuje športovcov a funkcionárov aj ďalších účastníkov riziku infekcie či prenosu COVID-19.

Protagonisti bojových športov okrem toho často vyžadujú lekársku starostlivosť a mohlo by dôjsť k ďalšiemu zaťaženiu už dosť ochromeného systému lekárskeho zabezpečenia," uvádza sa vo vyhlásení ARP.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľkolepý galavečer sa zrejme uskutoční. Na súkromnom ostrove