Diaz bol proti UFC, vedenie ho teraz trestá duelom s Chimaevom, tvrdí komentátor

(Zdroj: Instagram, Autor: Nate Diaz)
SvetMMA|26. júl 2022 o 16:37

Duel vníma ako trest pre legendárneho bojovníka.

LAS VEGAS. Nie je veľa duelov, ktoré by v komunite zmiešaných bojových umení spôsobilo taký ošiaľ, ako rozlúčkový duel legendárneho bojovníka Natea Diaza v UFC.

Organizácia totiž len nedávno oznámila, že súperom Diaza v poslednom zápase bude talentovaný Čečenec Khamzat Chimaev.

Netrvalo dlho a na sociálnych sieťach sa začali k zápasu vyjadrovať ako fanúšikovia, tak rešpektované svetové osobnosti MMA.

Jednou z nich je bývalý bojovník UFC, dnes už známy komentátor, Dan Hardy, ktorý považuje súboj za nerovný a zahanbujúci.

Nerovný boj, duel vníma ako trest pre Diaza

Hardymu sa nepáči fakt, ako sa vedenie najlepšej svetovej organizácie správa k jednému zo svojich ikonických zápasníkov.

Brit hovorí, že sa UFC snaží týmto krokom potrestať Diaza za jeho nevhodné vyjadrovanie namierené na ligu.

„Nie je to férový zápas, je to dosť kruté, urobiť to niekomu, koho považujete za skutočnú legendu. Len preto, že sa v minulosti vyjadril proti samotnej lige ho teraz chcú naživo popraviť v televízii. Tak to cítim. Je to smutné, kam to až zašlo,“ povedal v rozhovore pre The MMA Hour bývalý titulový vyzývateľ velterovej váhy UFC.

Hardy uvádza, že v septembrovom dueli pôjde o stret štýlov, ktorý sa pre veterána dobre neskončí.

„Naivne verím, že sa Nateovi cez to podarí prejsť, ale potom, čo som videl, čo urobil Khamzat (Chimaev) Rhysovi McKeemu a Johnovi Phillipsovi, existuje bod, kde už brazílske jiu-jitsu nestačí na dobrý wrestling.

Stalo sa to už v začiatkoch UFC, a bude to tak aj teraz. Ak sa Nate dostane na zem, jeho schopnosti budú vynulované (wrestlingom) a z hornej pozície dostane ohromnú bitku. Myslím si, že to v žiadnom prípade nebude príjemné sledovať. Vrhne to na UFC veľmi, veľmi zlé svetlo.“

Celú kauzu Dan Hardy uzatvoril tvrdením, že hoci má oboch bojovníkov v obľube, ich vzájomný stret nie je niečo, čo by sa za normálnych okolností malo v UFC odohrať.

„Mám rád Khamzata Chimaeva, ale obaja bojovníci sa v tejto chvíli nachádzajú v úplne odlišných pozíciách. Khamzat je na vzostupe, zatiaľ čo Diaz je legenda, ktorá odchádza. Jednoducho je to ten duel, ku ktorému by vôbec nemalo prísť.

Samozrejme, ak by sa Nateovi podarilo vyhrať nad Khamzatom, tak by to bolo skvelé vidieť ho, ako pri západe slnka odchádza (z UFC) s úsmevom na tvári.“

Duel Natea Diaza a Khamzata Chimaeva je súčasťou turnaja UFC 279, ktorý sa uskutoční 10. septembra v Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Diaz bol proti UFC, vedenie ho teraz trestá duelom s Chimaevom, tvrdí komentátor