Daily Mail: Chelsea zdemolovala Žilinu

ďalší zápas hrá Žilina v Lige majstrov v Moskve.
ďalší zápas hrá Žilina v Lige majstrov v Moskve. (Autor: PRE SME TIBOR SOMOGYI)
TASR|15. sep 2010 o 22:39

Futbalisti MŠK Žilina v premiére v Lige majstrov pred domácim publikom prehrali s Chelsea FC 1:4.

"Ťažko sa nám bránilo a môžeme byť radi, že sme nedostali viac gólov." povedal po zápase Mário Pečalka.

ŽILINA. Chelsea Londýn po prvom zápase v Žiline vedie skupinu F základnej časti Ligy majstrov. V Žiline vyhrala 1:4. "Chelsea vo svojom úvodnom zápase Ligy majstrov zdemolovala na Slovensku MŠK Žilina," napísali v britskom denníku Daily Mail.

Pavel Hapal, tréner Žiliny:

"Ťažko sa hodnotí. Chelsea ukázala svoju silu, my sme s nimi nedokázali držať krok. Mali sme síce dobré kombinácie aj šance, no škoda, že sme nepridali ešte gól. Mali prevahu v rýchlosti, kombináciách, prihrávkach. Videli sme, kam sa dnešný futbal uberá. Je to pre nás pekné poučenie, ale sklamaný nie som."

"Paradoxne nie som sklamaný, lebo sme odviedli asi maximum, čo sme mohli. Neboli sme takí produktívni ako Chelsea. Ich šance vyzerali neuveriteľne ľahké. Súper bol na tom rýchlostne veľmi dobre, v tomto nám robili veľké problémy. Najlepším hráčom súpera bol Anelka. Mali sme dosť v držaní loptu, v poli sme s Chelsea držali krok. Sklamaný som možno z našej produktivity."

Patrik Mráz (obranca Žiliny):

"Chelsea nám dnes ukázala svoju silu. Myslím si, že je to futbalový gigant a my sme to pocítili na vlastnej koži. Dostali sme tri rýchle góly a potom sa proti súperovi ako FC Chelsea ťažko niečo robí. Po treťom góle som rozmýšľal nad všeličím. Myslím si, že toto bola pre nás obrovská skúsenosť. Takéto zápasy nás môžu posúvať len dopredu."

Martin Dúbravka (brankár Žiliny):

"Chelsea má svoju kvalitu a ukázala to už v prvom polčase. Veľmi ťažko sa proti nim hralo a presadzovalo. Samozrejme, že je škoda troch inkasovaných gólov v prvej polhodine, ale musíme sa pozrieť na to, proti komu sme dnes nastúpili. Ja som sa snažil užiť si tento zápas, nebol som vôbec nervózny. Bral som ho s pokojom. Bola pre nás česť nastúpiť proti hráčom, akých má Chelsea."

Tomáš Oravec (útočník Žiliny):

"Gól padol po nedorozumení stopéra Chelsea s brankárom Petrom Čechom, ja som potom loptu už len dorazil do bránky. Chelsea každú svoju šancu v úvode využila, a potom sa už proti takému mužstvu hrá ťažko. Nedali nám ani jednu loptu zadarmo, prinútili nás k pohybu bez nej, čo nám ubralo sily. Bolo naivné myslieť si, že budeme hrať s FC Chelsea vyrovnanú partiu."

Emil Rilke, stredopoliar Žiliny:

"Je to úvod do skupinovej fázy a bola to pre nás veľká skúsenosť. Nezachytili sme úvod zápasu, pričom Chelsea dala zo štyroch šancí tri góly. Po zmene strán sme trochu ožili a mali sme nejaké šance, no boli sme neefektívni. Musíme sa poučiť a v ďalšom zápase v Moskve proti Spartaku sa pokúsiť uhrať lepší výsledok."

Róbert Jež (kapitán MŠK Žilina):

"Pre nás bol tento zápas vysokou školou futbalu, z ktorej sa môžeme len a len poučiť. Prehra ma, samozrejme, mrzí, ale súper bol lepší. Občas som mal pocit, že nám Chelsea dala loptu len vtedy, keď si potrebovala vydýchnuť..."

"Bolo to dnes veľmi ťažké. Žiaľ, stalo sa to, čo sme nechceli - prehrávali sme po pol hodine už 0:3. Oni keď chceli hrať, zapli, a keď si chceli oddýchnuť, pustili nás trochu k lopte. Mne osobne to tak pripadalo. Myslím si, že tento výsledok je asi reálnym vyjadrením síl a kvalít našich kádrov. Vedeli sme, proti komu budeme hrať. Chelsea je favorit skupiny, má skvelých hráčov. Uvidíme, ako to bude v Moskve, čo predvedie Spartak."

Mário Pečalka (obranca MŠK Žilina):

"Chelsea dokázala, že ju právom považujú za jedno z najlepších mužstiev na svete. Ťažko sa nám bránilo a môžeme byť radi, že sme nedostali viac gólov. V premiére v Lige majstrov sme boli príliš ustráchaní, ako keby sme mali zviazané nohy."

"Mám zmiešané pocity. Chceli sme to Chelsea trochu sťažiť, no nepodarilo sa nám to. Súper nám požičal loptu prakticky len vtedy, keď to sám chcel. Možno sme mali pred nimi až príliš veľký rešpekt. Myslím si, že môžeme byť radi, že sme nedostali ešte viac gólov. Keď Chelsea skórovala tretíkrát, mal som rôzne myšlienky. Potom však už súper trochu zvoľnil, asi im to tempo na nás stačilo. Aj my sme mali nejaké šance, ale aj tam bol rozdiel medzi nami a Chelsea. Kým my sme svoje príležitosti nevyužili, oni nás dokázali potrestať. Chelsea si víťazstvo stopercentne zaslúžila."

Admir Vladavič, stredopoliar Žiliny:

"Hrali sme proti jednému z najlepších tímov na svete. Výsledok vyobrazuje reálny rozdiel medzi oboma mužstvami. Chelsea síce hrala bez niektorých kľúčových hráčov, no má dostatočne kvalitný 25-členný káder na to, aby ich nahradili."

Carlo Ancelotti (tréner FC Chelsea):

"V prvom polčase sme predvádzali naozaj krásny futbal. V druhom dejstve to už z našej strany nebolo také dobré a to aj zásluhou Žilinčanov, ktorí nás dostali pod tlak. Kľúčom k úspechu bolo, že sme pomerne skoro strelili prvý gól. Vzápätí sme pridali aj druhý, čo nás do značnej miery upokojilo. Pri inkasovanom góle v druhom polčase sme mali zareagovať lepšie, ale každý je len človek a môže urobiť chybu, aj gólman svetových kvalít, akým je Petr Čech. Zo začiatku stretnutia som bol trochu nervózny, ale to je prirodzené pred takýmito dôležitými zápasmi. V niektorých momentoch som bol naozaj spokojný s hrou mojich zverencov, ale v niektorých fázach to mohlo byť aj lepšie."

Petr Čech, brankár Chelsea:

"Myslím si, že sme hrali veľmi dobre smerom dopredu a trestali sme takmer každú šancu. Keď sme dali prvý a druhý gól, už sme mohli kontrolovať zápas. Žilina však hrala ďalej a vytvorila si niekoľko šancí. Vedeli sme, že nebudú iba brániť, hrali svoj futbal, tak ako proti Sparte."

"Dopadlo to dobre, každú chybu Žiliny v úvode sme potrestali a po dvoch góloch bol v našich radoch už pokoj. Domáci, o ktorých sme vedeli, že hrajú ofenzívne, potom mali niekoľko príležitostí, ale dali len jediný gól. Čo sa týka gólu v mojej sieti, center sa mi stratil vo svetle reflektorov, ale nechcem sa na to vyhovárať, bola to moja

Florent Malouda (stredopoliar Chelsea):

"Toto víťazstvo je pre nás veľmi dôležité, chceli sme dobre odštartovať sezónu v Lige majstrov, čo sa nám podarilo. V ďalších dueloch sa však musíme vyhnúť tomu, ako sme hrali v druhom polčase. Aj tréner nám po zápase povedal, že ak chceme byť úspešní, musíme hrať stále ako v prvom dejstve. Po zmene strán sme často strácali loptu. Bez ohľadu na to, akým rozdielom vedieme, musíme zostať koncentrovaní počas celých 90 minút, čo sa nám dnes nepodarilo. Odnášame si však víťazstvo, preto môžeme byť spokojní."

Napísali o zápase v Žiline

AP: "Rozbehnutá Chelsea sa ukázala byť až príliš dobrá pre Žilinu pri jej premiére v Lige majstrov. Anglický šampión poľahky vyhral 4:1. Po perfektnom štarte do Premier League sa Chelsea už po 28 minútach ujala vedenia 3:0, pričom Anelka streli dva góly v priebehu štyroch minút."

Reuters: "Chelsea zaútočila na Ligu majstrov rovnako ako odštartovala svoju obhajobu titulu v Premier League, keď si poradila s MŠK Žilina 4:1. Londýnčania, ktorí vyhrali prvé štyri ligové zápasy a strelili 17 gólov, vyhrávali už v polčase 3:0 po dvoch góloch Nicolasa Anelku a jednom Michaela Essiena."

idnes.cz: "Futbalisti Žiliny prehrali svoje premiérové stretnutie v Lige majstrov rozdielom triedy, keď podľahli londýnskej Chelsea 1:4, pričom víťaz mal celý zápas navrch. Domáca Žilina prehrávala už 0:4, keď sa po nešťastnom teči jedného z hosťujúcich hráčov dostal aspoň k čestnému úspechu Oravec."

Daily Mail: "Chelsea vo svojom úvodnom zápase Ligy majstrov zdemolovala na Slovensku MŠK Žilina. Všetko bolo jasné už po úvodnom polčase duelu F-skupiny po dvoch góloch Nicolasa Anelku a ďalšom od Michaela Essiena. Útočník Daniel Sturridge pridal štvrtý krátko po zmene strán."

BBC: "Chelsea zaznamenala dôrazné víťazstvo nad MŠK Žilina a odštartovala púť za svojím prvým titulom v Lige Majstrov. Chelsea pokračuje vo výbornej streleckej forme a v piatich zápasoch nastrieľala už 21 gólov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Daily Mail: Chelsea zdemolovala Žilinu