D. Riečický aj v Nemecku bojoval o Ameriku

Dominik Riečický. Košický odchovanec verí, že sa dostane na MS do 20 rokov.
Dominik Riečický. Košický odchovanec verí, že sa dostane na MS do 20 rokov. (Autor: sita)
Sportnet|19. nov 2010 o 00:00

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov obsadila na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene druhé miesto. Vo výbere trénera Štefana Mikeša boli aj dvaja kmeňoví hráči HC Košice - brankár Dominik Riečický a útočník Dominik Šimčák.

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov obsadila na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene druhé miesto. Vo výbere trénera Štefana Mikeša boli aj dvaja kmeňoví hráči HC Košice - brankár Dominik Riečický a útočník Dominik Šimčák, ktorý skóroval v zápasoch so Švajčiarskom aj Nemeckom.

KOŠICE. Nad rovesníkmi zo Švajčiarska vyhrala slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov 6:3, Nórov zdolali naši mladíci 3:2 a podľahli domácemu Nemecku 1:2. Nemci na Turnaji štyroch krajín vo Füssene skončili na prvej priečke. Pre zverencov trénera Štefana Mikeša to bola posledná turnajová generálka pred majstrovstvami sveta hráčov do 20 rokov v Spojených štátoch.

So Švajčiarmi mal dosť práce

Stretnutie proti Nórom odchytal celé. V zápase so Švajčiarskom nastúpil brankár Dominik Riečický od začiatku tretej tretiny. Naši v tom čase viedli 4:3 a po dvoch rýchlych góloch si už vedenie aj zásluhou spoľahlivého výkonu košického odchovanca v bránke Slovenska nenechali ujsť. "Hoci som bol v bránke len dvadsať minút, zachytal som si dosť. Švajčiari prehrávali, začali viac útočiť, tak som mal dosť práce," povedal Dominik, ktorého prekvapilo, ale aj potešilo, že v záverečnom vystúpení na turnaji sa predsa len dostal do bránky.

Nórska agresivita nevoňala

Riečický podržal náš tím aj v súboji s Nórskom, ktorý sa skončil víťazstvom 3:2. "V prvej tretine sme boli jasne lepší. Ale potom začali hrať Nóri agresívne a mali sme s tým problémy, takmer sa im podarilo vyrovnať," povedal mladý gólman po turnaji, na ktorom skončili Slováci druhí. "Chceli sme turnaj vyhrať, ale spokojnosť je aj s druhým miestom. Mali sme možnosť porovnať sa zase s našimi rovesníkmi, pričom Švajčiarov aj Nemcov máme aj v skupine na svetovom šampionáte. No nedá sa vychádzať z toho, čo bolo teraz vo Füssene. Švajčiari poslali do Nemecka svoj B - tím, áčko mali v Kanade. Na druhej strane Nemci hrali v najsilnejšom zložení."

V súvislosti s najbližšou budúcnosťou myslí Dominik len na jediné. "Rád by som sa dostal na majstrovstvá sveta v Amerike. O miesto v nominácii bojujem svojimi výkonmi, verím, že tam budem."

Turnaj štyroch krajín vo Füssene

Slovensko "20" - Nórsko "20" 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)
Góly SR 20: Murček, Šimčák, Šišovský.
Slovensko "20" - Nemecko "20" 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly SR 20: Šimčák.
Slovensko "20" - Švajčiarsko "20" 6:3 (2:1, 2:2, 2:0).
Góly SR: Majdan 2, Matoušek, Preisinger, Jaborník, Ľ. Malina.

Konečné poradie
1. Nemecko 9 (9:5)
2. Slovensko 6 (10:7)
3. Nórsko 3 (6:7)
4. Švajčiarsko 0 (6:12)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»D. Riečický aj v Nemecku bojoval o Ameriku