Najskôr pád, potom skvelý šprint. Kubiš takmer získal aj modrý dres

Lukáš Kubiš vyhral záverečnú etapu pretekov Gemenc GP 2023.
Lukáš Kubiš vyhral záverečnú etapu pretekov Gemenc GP 2023. (Autor: Dukla Banská Bystrica/ facebook)
Sportnet|16. júl 2023 o 23:20

Víťazstvo v etape je veľkým zadosťučinením.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Lukáš Kubiš zvíťazil v záverečnej etape 46. ročníka pretekov Gemenc GP, ktoré sa konali v Maďarsku.

Bronzový medailista z ostatného národného šampionátu si pred záverečným špurtom vypracoval dobrú pozíciu a ukázal svoju rýchlosť.

"Dnešná etapa bola o niečo kopcovitejšia, než včerajšia. Čakali nás štyri okruhy, kde bol dvojkilometrový kopec. V každom kole sa to v kopci triedilo. V poslednom okruhu sme navrchu zostali asi pätnásti.

Rýchlo sme začali spolupracovať a vytvorili si značný náskok. V našej skupine bol aj líder z Elkovu, ktorý tam mal aj svojich jazdcov, ktorí ťahali spolu s ATT.

Páska bola na rovnakom mieste, akurát na dvestovke bola ľavotočivá zákruta. Do zákruty som chcel ísť prvý, no išiel som druhý, ale pekne to vyšlo na víťazstvo," detailne opísal priebeh etapy Kubiš.

V celkovom poradí vďaka 10-sekundovej bonifikácii poskočil na tretie miesto. Iba o sekundu zaostal za víťazným Filipom Řehom, ktorý získal modrý dres.

V týchto pretekoch bol veľmi dôležitý úvodný prológ, ktorý vyhral práve Čech, Kubiš stratil jedenásť sekúnd. V ďalších dvoch etapách tak chcel získať časové bonifikácie, no v sobotňajšej etape v závere spadol.

Ak by sa mu podarilo skončiť do tretieho miesta, pričom v spomenutom špurte mal takisto dobrú pozíciu, stal by sa celkovým víťazom pretekov. "Po páde je toto víťazstvo pre mňa veľkým zadosťučinením," priznal.

Pretekov sa zúčastnil aj slovenský majster Matúš Štoček. Ten obsadil celkové siedme miesto s osemsekundovým mankom na víťaza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Najskôr pád, potom skvelý šprint. Kubiš takmer získal aj modrý dres