Crosby dominoval hlasovaniu na Zápas hviezd

Sidney Crosby naďalej dominuje v NHL.
Sidney Crosby naďalej dominuje v NHL. (Autor: SITA/AP)
SITA|5. jan 2011 o 10:00

Zo slovenských hokejistov dostali od fanúšikov najviac hlasov pre Zápas hviezd Marián Hossa a Jaroslav Halák.

NEW YORK. Kapitán tímu zámorskej hokejovej súťaže NHL Pittsburgh Penguins Sidney Crosby sa stal víťazom hlasovania fanúšikov o nominácie pre Zápas hviezd, ktorý sa uskutoční v závere januára v Caroline. V šestici hráčov, ktorých vybrala verejnosť, sú len zástupcovia Pittsburghu a obhajcu víťaza Stanleyho pohára Chicaga.

Kanadská superhviezda Crosby sa na exhibícii stretne so spoluhráčmi - útočníkom Jevgenijom Malkinom, obrancom Krisom Letangom a brankárom Marcom-Andrém Fleurym. Zvyšnými členmi ideálnej zostavy podľa fanúšikov je dvojica z Chicago Blackhawks - Jonathan Toews a Duncan Keith.

Menoslov zvyšných 36 hráčov, ktorí sa predstavia v tradičnom exhibičnom stretnutí, bude známy v utorok 11. januára. Crosby získal celkovo 635 509 hlasov, druhý v poradí útočníkov Toews zaostal o priepastných vyše 225-tisíc hlasov. Malkin dostal 376 887 hlasov. Na zaradenie medzi dvojicu najlepších obrancov bolo potrebných minimálne 382 162 hlasov, ktoré dostal Keith, Letang ich mal 477 960.

Medzi brankármi preferovali Fleuryho

Medzi brankármi dominoval Fleury, ktorému dalo dôveru 426 305 hlasujúcich. Celkovo sa vyjadrilo viac ako 14,3 milióna ľudí.

V exhibícii v Raleighu sa 29. a 30. januára predstaví celkovo 42 hráčov. Po oznámení kompletnej nominácie si hráči spomedzi seba určia dvoch kapitánov a tí priamo v Raleighu vyberú 28. januára z ponúknutých možností svojich spoluhráčov. O práve prvého výberu rozhodne minca. O deň neskôr sú na programe súťaže zručností a 30. januára potom samotná exhibícia.

Trénerom jedného tímu bude kouč Chicaga Joel Queneville, ktorému bude pomáhať rovnako ako v klube Mike Haviland. Mená ďalších dvoch kormidelníkov oznámia na budúci týždeň, budú to tréneri najlepších tímov v jednotlivých konferenciách. Aj o rozdelení mužov na svoju lavičku budú rozhodovať kapitáni oboch výberov.

V hlasovaní fanúšikov sa objavili aj slovenskí hokejisti, do najlepšej šestky sa však nedostali. Najviac hlasov spomedzi Slovákov dostal Marián Hossa. Hráč Chicaga bol s 215 040 bodmi medzi útočníkmi desiaty, Mariánovi Gáboríkovi z NY Rangers dalo dôveru 59 730 fanúšikov. Medzi brankármi skončil Jaroslav Halák zo St. Louis piaty (143 783). Spomedzi obrancov bol Zdeno Chára trinásty (112 437). Fanúšikovia zaradili do hlasovania oproti pôvodnému návrhu Ľubomíra Višňovského, ktorý napokon dostal 12 322 hlasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosby dominoval hlasovaniu na Zápas hviezd