Je rozhodnuté. Ronaldo sa po rokoch vracia do Manchesteru United

Cristiano Ronaldo v drese Manchester United.
Cristiano Ronaldo v drese Manchester United. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. aug 2021 o 18:16 (aktualizované 27. aug 2021 o 21:07)

Je to návrat po dvanástich rokoch.

MANCHESTER Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa po dvanástich rokoch vracia do Manchestru United.

Anglický klub sa s 36-ročným útočníkom, ktorý naposledy pôsobil v turínskom Juventuse, dohodol na podmienkach zmluvy.

Ronaldo v piatok potvrdil trénerovi Massimilianovi Allegrimu, že už nechce hrať za Juventus. Talianske médiá začali spájať jeho budúcnosť s Manchestrom City, ktorý hľadá náhradu po krachu rokovaní s kanonierom Tottenhamu Harrym Kaneom.

Správy z Anglicka však informovali, že záujem City nie je až taký horúci a väčšie šance na jeho získanie má United, čo sa o pár hodín potvrdilo.

"Juventusu som dal moje srdce a dušu. Mesto Turín budem navždy milovať. Čiernobieli tifosi ma vždy rešpektovali a ja som sa im snažil odvďačiť. Bojoval som v každom zápase, v každej sezóne, v každej súťaži.

Môžeme sa pozrieť späť a zistíme, že sme dosiahli skvelé veci. Nie všetko, po čom sme túžili, ale napriek tomu sme napísali pekný spoločný príbeh," rozlúčil sa Cristiano Ronaldo s Juventusom vyhlásením na sociálnej sieti instagram.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty prišiel do Juventusu v roku 2018 a odohral celkovo 134 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov. Pred začiatkom tohto ročníka sa špekulovalo o jeho návrate do Španielska, no samotný útočník to dementoval.

Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.

Počas svojho prvého pôsobenia na Old Trafford odohral Ronaldo 292 zápasov, v ktorých nastrieľal 118 gólov.

"Manchester United s potešením potvrdzuje, že klub dosiahol dohodu s Juventusom o prestupe Cristiana Ronalda pod podmienkou dohody o osobných veciach, vízach a zdravotných podmienkach.

Všetci v klube sa tešia na návrat Cristiana späť do Manchestru," píšu United v oficiálnom stanovisku.

(Autor: SofaScore)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Je rozhodnuté. Ronaldo sa po rokoch vracia do Manchesteru United