CORGOŇ LIGA - Trnava skolila MFK v gólovej prestrelke

Penaltový moment. Brankár Košíc Nikola Schreng fauluje Petra Ďuriša (vľavo) z Trnavy. Pokutový kop následne premenil Peter Doležaj.
Penaltový moment. Brankár Košíc Nikola Schreng fauluje Petra Ďuriša (vľavo) z Trnavy. Pokutový kop následne premenil Peter Doležaj. (Autor: čtk)
Sportnet|17. aug 2009 o 00:00

Východniarom sa v Corgoň lige nedarí, obaja naši zástupcovia opäť zaknihovali prehry.

Prešovčania stále nenašli správny strelecký prach a počas ďalších deväťdesiatich minút na trávniku nenapli súperovu sieť ani raz. Nitre preto stačil na výhru jediný zápas. Naopak, gólová prestrelka bola v Trnave. Ani štvorgólový strelecký koncert kanoniera Jána Nováka však Košiciam nestačil na čo len jediný bod. Domáci totiž skórovali až päťkrát.

Trnava - Košice 5:4 (4:3)

KOŠICE. Domáci začali útočne a už v prvej štvrťhodine dali dva góly. V 10. min. po rohu Bernadiniho hlavička prešla pomedzi hráčov až do košickej bránky. Už o dve minúty zachytil Kožuch zlý odkop brankára Schrenga po malej domov Kišša a poľahky skóroval. Košická odpoveď prišla veľmi rýchlo. V 16. min. prešiel Novák pomedzi Doležaja a Hrušku do šestnástky a krížnou strelou prekonal Kralja. V 19. min. kopal košický kanonier pokutový kop po faule Doležaja a bolo vyrovnané. O 5 minút fauloval na opačnej strane v pokutovom území košický brankár Ďuriša a z nariadenej penalty upravil Doležaj na 3:2. V 27. min. vytlačil košický gólman bombu Kopúnka z 20 m nad brvno. V 40. min. po priamom kope Hrušku hlavičkoval Neto vedľa ľavej žrde. V 42. min. skončila tečovaná bomba tesne vedľa trnavskej bránky. V závere polčasu sa nepresadil v šestnástke Kožuch, nasledoval rýchly brejk a Novák pohotovou strelou ponad Kralja uzavrel svoj hetrik a vyrovnal na 3:3. V už nadstavenom čase Bernáth hlavičkou preloboval Schrenga a Trnavčania odchádzali do kabín za stavu 4:3. V druhom polčase pokračoval bojovný futbal v dobrom tempe. Viac možností na strelenie gólu mali domáci, ale Kožuch z 5 m nedal, Bernáthovu strelu reflexívne vyrazil košický brankár pravou nohou a do siete neprešiel ani priamy kop Neta, ktorého strela v 58. min. sa odrazila od pravej žrde. Košičania sa snažili o vyrovnanie, ale k zakončeniu sa nedostali. Vedenie Spartaka poistil v 76. min. Doležaj, keď si narazil loptu so Súkenníkom a strelou po zemi prekonal Schrenga. V poslednej minúte riadneho hracieho času utiekol trnavskej obrane Novák a svojím štvrtým gólom znížil na konečných 4:5 z pohľadu jeho tímu.

Štatistika

Góly: 10. Bernardini, 12. Kožuch, 24. a 76. Doležaj (druhý z 11 m), 45.+ Bernáth - 16., 19., 45. a 90. J. Novák (druhý z 11 m), ŽK: 18. Doležaj, 80. R. Procházka, 90.+ Kralj - 23. Schreng, 38. Škutka, 58. Dobias, rozhodovali: Kružliak - Balko, Kubica, 4876 divákov. Trnava: Kralj - J. Kotula, Bernardini, Doležaj, Hruška - Kopúnek - P. Ďuriš, R. Procházka (83. Železník), Michel Neto - Bernáth (88. Kone), Kožuch (74. Súkenník). Košice: Schreng - S. Kišš, Bašista, Kaminský (81. U. Matič), Juhar - Dobias, R. Cicman - Viazanko, Škutka, Milinkovič (25. Janič) - J. Novák.

sita

Novák sa zasa utrhol, no tímu to nepomohlo

KOŠICE. Kanonier Ján Novák sa už nezmazateľne zapísal do histórie najvyššej slovenskej súťaže, keď v predminulej sezóne strelil v dvoch po sebe idúcich domácich ligových zápasoch po štyri góly. Najprv ich strelil Sencu, o dva týždne Dubnici. V minulom ročníku podobné gólostroje nepredviedol, no včera si na svoje konto pripísal ďalší neuveriteľný zápas, keď v Trnave strelil tiež štyri góly. Za rok a pol sa mu to teda podarilo už trikrát, a tým sa veru nemôže nik pochváliť. A ktovie, či sa niečoho podobného dočkáme.

"Veľmi ma však mrzí, že sme nezískali ani bod. Pre každé mužstvo je frustrujúce, ak strelí vonku štyri góly a vracia sa domov naprázdno," povedal Ján Novák, ktorého mrzia niektoré nedotiahnuté akcie. V zápase sa blysol vysokou efektivitou, keď na bránu Kralja vyslal päť striel. Štyri skončili v bráne a piatou zostrelil trnavského obrancu, keď mu loptu napálil do tváre. "Škoda tej strely. Určite by smerovala do brány. Neviem, neviem, či by ju trnavský brankár chytil."

Košičania zaspali úvod, keď v priebehu necelých dvoch minút dvakrát inkasovali a v 12. min. to vyzeralo skôr na debakel. "Podarilo sa nám však taktiež rýchlo vyrovnať. Škoda prísnej penalty, z ktorej sme dostali gól. Aj potom sme však stihli vyrovnať a zdalo sa, že do šatne pôjdem s psychickou výhodou. V nadstavenom čase sme však dostali štvrtý gól. Potom sme už hrali vabank. Dostali sme síce piaty gól, no záver sme zdramatizovali. Žiaľ, vyrovnať sa nám už nepodarilo," dodal J. Novák.

Štvorgólové zápasy Nováka

29. 3. 2008:

23. kolo: MFK Košice - FC Senec 4:0 (2:0). Góly: 11. a 45.+, 60. 81. J. Novák.

12. 4. 2008:

25. kolo: MFK Košice - ZTS Dubnica 6:2 (3:1). Góly: 27., 65., 80. a 90.+ J. Novák, 25. R. Šimko, 40. Kolbas (z pok. kopu) - 35. M. Kuzma, 55. Seye.

16. 8. 2009:

6. kolo: Spartak Trnava - MFK Košice 5:4 (4:3). Góly: 10. Bernardini, 12. Kožuch, 24. a 76. Doležaj (druhý z 11 m), 45.+ Bernáth - 16., 19., 45. a 90. J. Novák (druhý z 11 m).

tp

Tatranu to gólovo zase nesypalo

Nitra - Prešov 1:0 (1:0)

Zeleno-bieli stále ostávajú pri dosiaľ jedinej corgoňligovej výhre v tejto sezóne. Po výhre v Petržalke bodoval 1. FC Tatran Prešov už len doma s Dubnicou. V ostatných vyšiel bodovo naprázdno.

NITRA. V úvode zápasu sa obe mužstvá prezentovali opatrnou hrou. Domáci však pohrozili už v 8. min., keď vysunutý Boszorád skúšal nájsť voľného Šimoneka, no lopta skončila len na kopačkách prešovskej obrany. Hostia sa pokúšali skórovať z priameho kopu Farbákom, no ten súperovu bránku minul. V 20. min. sa Boszorád dobre mysleným centrom snažil nájsť Šimoneka, ale gólman Diviš bol v strehu. O niekoľko sekúnd neskôr ten istý hráč skúšal šťastie opäť, ale brankár Prešova sa nedal zaskočiť. Ďalšia strela na hosťujúcu svätyňu prišla až v 30. min., no Kóňa mieril ponad brvno. Vynikajúcu akciu založil prihrávkou na Hodúra v 34. min. Šimonek, ale Boszorád v koncovke zlyhal a rovnako tak aj o pár sekúnd neskôr. Na gól si diváci počkali do 34. min., keď Rák ponúkol šancu Šimončičovi a ten presnou hlavičkou zmenil stav na 1:0. Poliaček sa pár minút na to snažil o vyrovnanie, no neúspesne. V 40. min. preveril hosťujúceho brankára Hodúr, ale skóre nezvýšil. Do veľkej šance sa hostia dostali v 43. min. po centre Poliačka na Bernarda. V 44. min. po veľkom nátlaku Poliaček opäť skúšal prekonať domáceho brankára, no skóre zostalo nezmenené. Už v 49. min. Poliaček skúšal rozvlniť nitriansku sieť, ale Chudého neprekvapil. Prešovská obrana zasahovala v 57. min., keď skúšal prejsť Boszorád a Šimonek. Ďalšou nebezpečnou hlavičkou sa prezentoval Bernardo, no loptu za bránkovú čiaru nedostal. Domáci v druhej polovici začali zvyšovať tempo, lenže v koncovke sa im nedarilo. V 62. min. chcel Štetina zvýšiť, no to sa nepodarilo ani po prudkej strele Tótha z 30 m v 64. min. Márne pokusy Prešova na vyrovnanie potvrdil aj Bernardo, ktorý v 81. min. mieril ďaleko vedľa Chudého svätyne. Do konca zápasu sa už skóre nezmenilo.

ŠTATISTIKA

Gól: 34. Šimončič, ŽK: 89. Kóňa - 66. Pozo, 76. Vršajevič, 81. Farbák, rozhodovali: Šuniar - Csabay, D. Hrčka, 3 320 divákov. Nitra: Chudý - Kaspřák, Štetina, Martin Tóth, Áč - Boszorád (79. Glenda), I. Hodúr, Šimončič, Kóňa, Rák (90. Kolár) - Šimonek (69. R. Sloboda). Prešov: J. Diviš - Ščasný, Farbák, Čep (61. Pitter-Bučko), Ďurech - Vršajevič, Katona, Pozo, Poliaček, Ižvolt (67. Drakul) - Bernardo.

sita

Zeleno-bieli stále ostávajú pri dosiaľ jedinej corgoňligovej výhre v tejto sezóne. Po výhre v Petržalke bodoval 1. FC Tatran Prešov už len doma s Dubnicou. V ostatných vyšiel bodovo naprázdno.

PREŠOV. Pod Zoborom hodlali prešovskí futbalisti prekvapiť. Herným výkonom sa im to aj celkom podarilo, avšak bodovo zlepšenie neprinieslo zase nič.

Aktívny špílmacher

Prešovčania nepustili Nitranov k očakávanému počiatočnému náporu. Naopak, vlastnou aktivitou vyrazil domácim ofenzívne chúťky. Nakoniec však odohrali smolný zápas. "Špílmachrom" Tatrana a jedným z najaktívnejších na ihrisku bol v tomto zápase Miroslav Poliaček. Nielenže zásoboval spoluhráčov prihrávkami, ale aj sám často zakončoval. V jednom prípade jeho strela otriasla brvnom nitrianskej brány. Z jeho "gólových" prihrávok mal ťažiť najmä na hrote operujúci Brazíčan Bernardo. Žiaľ, tomu to gólovo tiež nesypalo. Farbák to skúšal zozadu za zaskakujúceho Hrošša a výborne chytajúceho Chudého. Tiež málo platný pokus. "Odohrali sme podstatne lepší zápas ako trebárs v Senici, Dunajskej Strede či doma s Banskou Bystricou. Čo však z toho, keď znovu nie a nie dať gól. Vlečie sa to s nami už štvrtý zápas. Tentoraz sme však pod Zoborom určite mali na viac. Nezaslúžili sme si prehrať," tvrdil po stretnutí Miroslav Poliaček.

Poliačkovo brvno, Bernardove šance

O výsledku rozhodol moment z 34. minúty stretnutia. Kanonier Nitranov R. Rák naservíroval loptu na hlavu Šimončiča a od nej skončila v sieti za Divišom. "Podľa priebehu hry, množstva vypracovaných šancí to bolo veľmi kruté rozuzlenie. Domácich okrem gólového momentu sme vlastne do ďalšej šance nepustili. Vyložených šancí sme mali na kopačkách i hlavách viac jednoznačne my," podčiarkol režisér prešovskej hry na nitrianskom trávniku. "Gól domácich nás nezrazil na kolená. Dôkazom bola naše ofenzívna aktivita, šance Benarda, k tomu brvno po mojej strele. I preto vravím, že to bol smoliarsky zápas. Keď už Nitra dala ten gól, my sme zase hrali a vytvárali šance, viac by takémuto stretnutiu svedčala remíza.

Slovan po Ajaxe na Tatran

Miroslav Poliaček v predošlých zápasoch hral za vysunutým útočným hrotom. V Nitre mu tréner R. Pivarník, ktorý prekvapil zaradením Ďurecha z juniorky na ľavú stranu obrany, zveril režisérsku taktovku. "Okrem tejto zmeny, ktorá mi zrejme prospela, som odohral prvý raz celých deväťdesiat minút," pripomenul M. Poliaček. "Chuť do hry mi nechýbala, ale ku koncu som mal toho ozaj dosť. Všetci sme dreli, žiaľ, bez efektu." V najbližšom kole Corgoň ligy hostí Tatran bratislavský Slovan. Klub, odkiaľ M. Poliaček do Prešova prestúpil. "Slovan naostatok zakopol. Čaká ho pohárový zápas s Ajaxom. Po ňom bude náš súper. Určite to bude ťažký zápas. Tatran neraz dokázal, že na silnejších súperov sa vie vytiahnuť. Patrilo by sa, aby sme to potvrdili aj najbližšiu nedeľu a takto naštartovali úspešnejšiu sériu."

Tabuľka

1. Nitra 6 4 2 0 6:1 14

2. Slovan 5 4 1 0 12:2 13

3. Žilina 5 4 1 0 9:2 13

4. B. Bystrica 6 3 3 0 8:1 12

5. Dun. Streda 6 3 1 2 8:5 10

6. Trnava 6 2 1 3 9:9 7

7. Petržalka 6 1 3 2 2:5 6

8. Senica 6 2 0 4 5:13 6

9. Košice 6 1 1 4 6:11 4

10. Prešov 6 1 1 4 3:8 4

11. Ružomberok 6 0 3 3 4:9 3

12. Dubnica 6 0 3 3 3:9 3

NAJLEPŠÍ STRELCI


5 gólov: Pavol Masaryk (Slovan), Dušan Uškovič (Banská Bystrica), Ján Novák

4 góly: Samuel Koejoe (Dunajská Streda)

3 góly: Ivan Lietava (Žilina), Juraj Halenár (Slovan), Peter Doležaj (Trnava)

ZOSTÁVAJÚCE VÝSLEDKY

Senica - Dunajská Streda 0:1 (0:0). Gól: 87. Homola (vlastný), ŽK: 22. Piroska, 41. Laurinc - 26. Helísek, 33. Adiaba, 64. Majus, rozhodovali: Smolák - R. Sluk, Kubačka, 3 299 divákov

Banská Bystrica - Dubnica 3:0 (2:0). Góly: 20., 26. a 65. Uškovič, ŽK: 65. Uškovič, 85. Adámik (obaja B. Bystrica), rozhodovali: Eperješi - E. Weiss, Petríček, 2 979 divákov.

Žilina - Ružomberok 1:0 (0:0). Gól: 65. Rilke, ŽK: 66. Rilke, 82. Jež (obaja Žilina), rozhodovali: D. Sedlák - Ružbarský, Košecký, 4 655 divákov.

Slovan - Petržalka 1:1 (1:1). Góly: 45. Halenár - 33. Hodek, ŽK: 23. Dosoudil - 41. Majtán, ČK: 81. Obžera (Slovan) za faul na Johancsika, rozhodovali: Hriňák - Slyško, Chládek, 4 454 divákov.

PROGRAM 7. KOLA

Sobota 22. augusta o 19.30 hod.: Ružomberok - Trnava, Prešov - Slovan, Dubnica - Nitra, D. Streda - B. Bystrica.

Nedeľa o 17.30 hod.: Petržalka - Žilina, o 19.30 hod: Košice - Senica.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»CORGOŇ LIGA - Trnava skolila MFK v gólovej prestrelke