Conte môže v Chelsea dosiahnuť veľké veci, tvrdí talianska legenda

Antonio Conte sa od novej sezóny stane trénerom Chelsea.
Antonio Conte sa od novej sezóny stane trénerom Chelsea. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. apr 2016 o 16:44

S Juventusom Turín v rokoch 2012 až 2014 trikrát za sebou triumfoval v najvyššej súťaži, potom viedol taliansku reprezentáciu. Po majstrovstvách Európy Antonio Conte zamieri do Anglicka.

LONDÝN. Talianska legenda FC Chelsea Gianfranco Zola je presvedčený, že jeho krajan Antonio Conte má potrebné predpoklady na to, aby ako avizovaný nový tréner klubu od sezóny 2016/2017 dosiahol veľké úspechy.

Ako je známe, záverečným turnajom tohtoročného európskeho šampionátu sa uzavrie Conteho pôsobenie na čele realizačného tímu talianskeho národného mužstva. Štyridsaťšesťročný kouč v pondelok podpísal trojročný kontrakt s FC Chelsea, kde od leta nahradí Guusa Hiddinka.

"Antonio je skvelý tréner, darilo sa mu aj s reprezentáciou. Mužstvá, ktoré viedol, vždy zanechali stopu, mali charakter. V Chelsea môže dosiahnuť veľké veci," myslí si podľa la Gazzetta dello Sport štyridsaťdeväťročný Zola.

"Majiteľ klubu Roman Abramovič ho angažoval, pretože chce triumfovať v Premier League a Lige majstrov," dodal Zola, ktorý v londýnskom klube pôsobil ako hráč v rokoch 1996 až 2003 a strelil 59 gólov v 229 ligových zápasoch.

conte2_res.jpg

Antonio Conte bude pôsobiť v Anglicku. FOTO - TASR/AP.

Conte v rokoch 2012 až 2014 tri razy po sebe triumfoval s Juventusom v najvyššej talianskej súťaži Serie A. Zastávka v londýnskom klube bude preňho prvou zahraničnou v rámci jeho trénerskej kariéry.

"Svoje futbalové myšlienky musí adaptovať na inú ligu, kultúru a krajinu. Nemal by s tým byť problém. V Chelsea predsa videli, čo urobil v Turíne a s Talianskom," vyhlásil Zola.

Conte zažil úspešnú éru s Juventusom Turín.

Zola bol počas dvoch rokov hlavným trénerom konkurenčného West Hamu United (2008 až 2010) a má pre Conteho aj praktické rady.

"Britské médiá sú náročné. Conte s nimi musí udržiavať dobré vzťahy, mal by sa tiež zlepšiť v angličtine. Čím skôr si osvojí jazyk, tým skôr zapadne do nového prostredia. Prekladatelia nie sú dostatočný level," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Conte môže v Chelsea dosiahnuť veľké veci, tvrdí talianska legenda