Contadorov Saxo Bank bude medzi elitou aj na budúci rok, Kaťuša nie

TASR|10. dec 2012 o 20:08

Cyklistický tím Španiela Alberta Contadora Saxo Bank-Tinkoff Bank dostal najvyššiu licenciu UCI WorldTour aj pre nasledujúcu sezónu.

LONDÝN. Naopak, stajňa jeho krajana Joaquima Rodrigueza Kaťuša nedostala miesto v elitnej divízii.

"Žiadosť Kaťuše na registráciu v najvyššej divízii bola zamietnutá," uvádza sa vo vyhlásení Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorá však neposkytla žiadne ďalšie vysvetlenie svojho rozhodnutia.

Ako informuje agentúra Reuters, hovorca organizácie Enrico Carpani informoval, že verdikt vyniesla nezávislá Licenčná komisia, ktorá robí svoje rozhodnutia na základe športových, etických, administratívnych a finančných kritérií.

Kaťuša pritom skončila v rebríčku UCI za tento rok na druhom mieste a Rodriguez dokonca vyhral v hodnotení jednotlivcov. Rozhodnutie Licenčnej komisie tak znamená, že stajňa bude potrebovať pozvánky na Tour de France, Giro d'Italia i španielsku Vueltu, ako aj na ďalšie vrcholné jednodňové a etapové preteky.

Licencie už predtým získali tímy Slovákov Petra a Martina Velitsovcov Omega Pharma - QuickStep i Petra a Juraja Saganovcov Liquigas-Cannondale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Contadorov Saxo Bank bude medzi elitou aj na budúci rok, Kaťuša nie