Contador naďalej tvrdí, že je nevinný

Alberto Contador
Alberto Contador (Autor: SITA/AP)
SITA|25. mar 2011 o 09:20

Španielsky cyklista Alberto Contador stále bojuje o očistenie svojho mena z dopingových podozrení.

PARÍŽ. Boj Alberta Contadora o očistenie z dopingových obvinení čaká ďalšia výzva, keďže sa Medzinárodná cyklistická únia (UCI) rozhodla obvolať na Športový arbitrážny súd (CAS) proti zrušeniu jeho obvinení zo strany Španielskej cyklistickej federácie (RFEC).

Dvadsaťosemročný cyklista neprešiel dopingovým testom počas vlaňajšej Tour de France, vo vzorke z 21. júla našli minimálne množstvo klenbuterolu. Contador sa bráni, že zakázaná látka sa do jeho tela dostala vďaka kontamínovanému mäsu. Španiel v súčasnosti preteká na Okolo Katalánska, kde je lídrom priebežného poradia.

"O tom, čo sa stalo, som sa dozvedel, až keď som prešiel cieľovú čiaru vo štvrtkovej etape na Okolo Katalánska. Želal som si, aby situácia nedospela až do tohto štádia. Plne dôverujem mojej obhajobe a keď sa prípad dostane pred CAS, dokážeme moju nevinu a budem očistený," povedal Contador.

RFEC pôvodne víťazovi Tour de France navrhovala ročný dištanc, po zvážení všetkých okolností od trestu upustila. Práve vo štvrtok 24. marca mal vypršať termín odvolania zo strany UCI proti rozhodnutiu RFEC.

"Medzinárodná cyklistická únia sa dnes v zmysle pravidiel rozhodla, že sa odvolá na Športový arbitrážny súd proti spôsobu, akým pristúpila Španielska cyklistická federácia k prípadu Alberta Contadora. Tomuto kroku predchádzalo podrobné štúdium materiálov poskytnutých RFEC," vyhlásila vo štvrtok UCI. RFEC rozhodnutie medzinárodnej organizácie rešpektuje. Vzhľadom na rozsah prípadu sa rozhodnutie CAS očakáva až o niekoľko mesiacov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Contador naďalej tvrdí, že je nevinný