Conor bez titulu pérovej váhy, o dočasný opasok zabojujú Pettis a Holloway

Vladimír Bilohuščin|27. nov 2016 o 01:00

Koniec týždňa poriadne zamiešal podujatím UFC 206.

Po tom, čo Daniel Cormier utrpel zranenie a bol nútený odstúpiť zo zápasu s Anthony Johnsonom, muselo UFC plátať dieru v podobe obsadenia hlavného zápasu. O slovo sa prihlásil Georges St-Pierre, ktorý oznámil, že trénuje, má formu a je ochotný podujatie zachrániť. UFC malo ale iné plány.

Ako je známe Conor McGregor dokázal na UFC 205 poraziť Eddie Alvareza a zabezpečiť si tak druhý titul šampióna. O čom sa už dlhší čas šuškalo sa ale v týchto dňoch stalo skutočnosťou. UFC odobralo McGregorovi opasok pérovej váhy, ktorý neobhajoval už takmer rok a nastala kuriózna situácia. Organizácia sa rozhodla, že o titul zabojuje dvojica Max Holloway – Anthony Pettis, ktorí sa následne stali hlavným ťahákom podujatia UFC 206. Nepôjde ale o zápas o titul šampióna, ale iba dočasný titul. Prečo je táto situácia kuriózna? Pérova váha totiž dočasného šampióna už má. Je ním Jose Aldo, ktorý si opasok zabezpečil víťazstvom nad Frankie Edgarom na UFC 200 a momentálne s UFC vyjednáva o nových podmienkach. Po týchto udalostiach by sa mal Aldo posunúť na McGregorov post, čiže už nebude iba dočasný šampión a o jeho opasok zabojujú práve Holloway s Pettisom.

Max Holloway (16-3) momentálne ťahá dominantnú šnúru 9-tich výhier v rade, keď dokázal zdolať mená ako Lamas, Swanson, či Stephens. Anthony Pettis (19-5) si zasa po prechode z ľahkej divízie dokázal poradiť s Charlesom Oliveirom. Ak teda všetko vyjde podľa plánu, budeme v budúcnosti svedkami súboja Aldo vs. víťaz duelu Holloway-Pettis o unifikovaný opasok pérovej váhy.

Podujatie UFC 206 sa uskutoční 10. decembra v torontskom Air Canada Center.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor bez titulu pérovej váhy, o dočasný opasok zabojujú Pettis a Holloway