Čierny Peter zostal v rukách Miroslava Matiaška

SITA|24. nov 2008 o 16:19

V pondelkových kontrolných nominačných pretekoch slovenskej mužskej reprezentácie v biatlone vo švédskom Idre zvíťazil Matej Kazár pred Dušanom Šimočkom a Markom Matiaškom. ...

IDRE. V pondelkových kontrolných nominačných pretekoch slovenskej mužskej reprezentácie v biatlone vo švédskom Idre zvíťazil Matej Kazár pred Dušanom Šimočkom a Markom Matiaškom. Na základe výsledkov týchto pretekov si nomináciu na prvé preteky Svetového pohára na budúci týždeň v Östersunde k už dávnejšie známej dvojici Marek Matiaško - Pavol Hurajt vybojovali práve Kazár so Šimočkom. Vo SP môžu totiž štartovať iba štyria Slováci, Čierny Peter zostal teda v rukách Miroslava Matiaška, ktorý v pondelok skončil na poslednom šiestom mieste. Preteky sa išli na 10 km trati ako rýchlostné, pretekári však neabsolvovali trestné okruhy, ale k dosiahnutým bežeckým časom sa im za každý nepresný výstrel pripočítalo 20 trestných sekúnd.

Výsledky:

1. Matej Kazár 28:52 min (2 nepresné výstrely = 40 trestných sekúnd), 2. Dušan Šimočko +42 s (5), 3. Marek Matiaško +1:34 min (7), 4. Martin Otčenáš +1:48 (3), 5. Michal Lepieš +3:08 (6), 6. Miroslav Matiaško +3:29 (6).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Čierny Peter zostal v rukách Miroslava Matiaška