Cibulková si v Montreale získala rešpekt, teší sa na olympijskú premiéru

TASR|5. aug 2008 o 14:10

Bratislava 5. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v generálke na olympiádu v Pekingu získala u súperiek patričný rešpekt. Na kvalitne ...

Bratislava 5. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si v generálke na olympiádu v Pekingu získala u súperiek patričný rešpekt. Na kvalitne obsadenom podujatí WTA Rogers Cup v Montreale sa prebojovala až do finále a prvýkrát v kariére sa dostala medzi elitnú svetovú dvadsiatku.

Pred olympijským turnajom sa Cibulková snaží tlmiť prehnané očakávania, no pri premiére pod piatimi kruhmi by sa rada dostala v súťaži čo najďalej. "Sebavedomie po takomto úspechu veľmi stúpne. Viem, že v Montreale som si získala rešpekt aj u tých najlepších hráčok na svete. Proti Jelene Dementievovej som podala jeden z najlepších výkonov v doterajšej kariére. Skvele mi vyšiel aj zápas so svetovou dvojkou Jelenou Jankovičovou a druhý i tretí set semifinálového duelu proti Marion Bartoliovej. S takýmto tenisom môžem ísť aj v Pekingu veľmi ďaleko. Bude však záležať od toho, ako zvládnem všetko okolo. Olympiáda je totiž niečo úplné iné, ako bežný turnaj. Nechcem dostať sama seba pod nejaký tlak," povedala Cibulková po svojom návrate z Montrealu.

Slovenská fedcupová reprezentantka dúfa, že po príchode do čínskej metropoly sa rýchlo aklimatizuje. "Keď som letela z Montrealu do Viedne, nespala som ani minútu. Neviem, či to bolo spôsobené tým, že som sa ešte vytešovala z úspešného ťaženia v Kanade. Hoci finále proti Dinare Safinovej mi nevyšlo podľa mojich predstáv, v krajine javorového listu som prežila najkrajší tenisový týždeň. Teraz sa však už musím plne skoncentrovať na moju olympijskú premiéru. Do Pekingu sa veľmi teším a som zvedavá, aké to tam bude. Dúfam, že bez problémov zvládnem časový posun," dodala Cibulková.

Jej tréner Vladimír Pláteník verí, že finále v Montreale zďaleka nebolo posledným úspechom Cibulkovej na významných turnajoch. "Dominika v uplynulých dvoch rokoch na sebe tvrdo pracovala a dokázala sa rýchlo prepracovať z druhej svetovej stovky do Top 20. V Montreale po skvelých výkonoch zdolala Dementievovú i Jankovičovú, no finále proti Safinovej ukázalo, že sú tam ešte rezervy. Škoda, že po Wimbledone zakázali koučing, ktorý bol v tomto i minulom roku na viacerých turnajoch jej veľkou výhodou. Stále jej prízvukujem, že čím viac bude vedieť o tenise a dokáže sa dobre skoncentrovať, tým skôr začne vyhrávať aj tie najdôležitejšie zápasy. Vo finále jej to v Montreale ani v Amelia Island nevyšlo, no ak dokáže zužitkovať nadobudnuté skúsenosti, môžme od nej čakať ešte veľa dobrých výsledkov," povedal Pláteník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Cibulková si v Montreale získala rešpekt, teší sa na olympijskú premiéru