Cibulková postúpila v Moskve do druhého kola

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
TASR|19. okt 2011 o 11:42

Slovenská tenistka vyradila na ruskom turnaji Slovinku Polonu Hercogovú.

MOSVKA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 1 milión dolárov).

Finalistka minulotýždňového podujatia v Linzi si v úvodnom kole ako nasadená osmička poradila so Slovinkou Polonou Hercogovou za 1:53 h v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (3). V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Cibulková vo štvrtok proti Češke Kláre Zakopalovej. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana má v ruskej metropole už istú prémiu 13.265 dolárov.

Cibulkovej nevyšiel úvod stretnutia s Hercogovou a po strate podania v piatej hre prehrávala 2:3. Slovenská jednotka však potom získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol až tajbrejk, v ktorom dominovala Cibulková.

Za stavu 6:3 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal, odplatila Hercogovej prehru zo štvrťfinále turnaja v Soule a upravila vzájomnú bilanciu na 2:1. Pre wimledonskú štvrťfinalistku je Kremlin Cup posledným turnajom v tejto sezóne, vlani i v roku 2008 postúpila v Rusku do štvrťfinále.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (8-SR) - Polona Hercogová (Slov.) 6:3, 7:6 (3)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Moskve do druhého kola