Cibulková otočila v Linzi duel 1. kola

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
SITA|11. okt 2011 o 13:52

Slovenská tenistka si v Rakúsku zahrá v 2. kole po tom, ako jej súperka v treťom sete úvodného zápasu vzdala.

LINZ. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi, keď jej Elena Baltachová z Veľkej Británie skrečovala v stretnutí úvodného kola v treťom sete za stavu 4:6, 7:6 (3), 1:0.

Siedma nasadená hráčka dlho hľadala v prvom vzájomnom zápase recept na súperku, ktorá napokon odstúpila po 133 minútach boja.

Cibulkovej sa vôbec nevydaril vstup do stretnutia, v druhom geme odovzdala svoje podanie a prehrávala už 0:3. Potom sa síce súperke revanšovala a vyrovnala na 3:3, ale za stavu 4:5 absolútne nezvládla hrozbu straty dejstva a súperka využila prvý ponúknutý setbal - 4:6. Druhý set mal podobný scenár, Cibulková prišla o svoj servis v štvrtej hre a manko vyrovnala až v siedmej na 3:4.

V desiatej sa opakovala situácia z prvého setu, Slovenka ponúkla za stavu 4:5 súperke dva mečbaly, ale odvrátila ich a vzápätí využila rozkolísanie Baltachovej na brejk. Šancu na ukončenie setu pri vlastnom servise Cibulková ešte premrhala, ale v tajbrejku už jasne dominovala, hoci premenila až tretí setbal.

Z tretieho dejstva sa odohral iba prvý gem, ktorý Cibulková ukončila esom. Následne 28-ročná rodáčka z Kyjeva Baltachová vzdala.

V 2. kole nastúpi proti Talianke Sare Erraniovej, s ktorou má aktívnu bilanciu 3:2. V tomto roku ju zdolala na turnaji v austrálskom Brisbane.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-7) - Elena Baltachová (V. Brit.) 4:6, 7:6 (3), 1:0 - skreč, Baltachová po 133 minútach vzdala

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková otočila v Linzi duel 1. kola