Cibulková: Ešte nekončím, oslavy budú až doma

Dominika Cibulková po osemfinálovom víťazstve nad Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 7:5, 7:6 (4).
Dominika Cibulková po osemfinálovom víťazstve nad Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 7:5, 7:6 (4). (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|6. sep 2010 o 22:23

Ešte hodinu po včerajšom osemfinálovom víťazstve nad Ruskou Kuznecovovou 7:5, 7:6 (4) DOMINIKA CIBULKOVÁ (21) v areáli Flushing Meadows zdvíhala telefóny a ochotne odpovedala na otázky novinárov. Postúpila medzi osem najlepších.

Od júna spolupracujete s chorvátskym trénerom Željkom Krajanom. Bol to váš najlepší výkon pod jeho vedením?

„Určite áno. No ešte sa na ňom dá všeličo zlepšiť. Doteraz sa mi na americkej sérii turnajov nedarilo. US Open znamená prelom. Konečne sa vypláca drina z prípravy."

Proti Kuznecovovej ste v obidvoch setoch obracali nepriaznivý stav. Ktoré momenty považujete za kľúčové?

„Práve stav 2:4 a 0:40 v prvom sete sa mi zdal mimoriadne dôležitý. Gem som ešte zachránila a vzápätí som obrátila na 5:4. Rovnako v druhom sete som prehrávala 1:3. Svetlana hrala v úvode setov veľmi agresívne, no keď trochu povolila, hneď som využila svoje šance."

Kedy vám bolo na kurte najťažšie?

„V druhom sete za stavu 5:3 a 40:15 som nevyužila prvé dva mečbaly. Vtedy veru nebolo ľahké stáť na kurte. Až príliš som si uvedomovala, čo môžem dosiahnuť. Znervóznela som. Ale dostala som sa z toho a záver tajbrejku som už zvládla. Som na seba hrdá."

Kuznecovovú, víťazku US Open 2004, ste v tomto roku zdolali na turnaji v Sydney. Vychádzali ste aj z toho zápasu v Austrálii?

„Áno. Vedela som, že musím hrať aktívne. Tlačiť ju z forhendu, rozbehať. Chodila som po fiftíny do kurtu, vychádzali mi returny. Sústreďovala som sa na moju hru, nie na súperkinu."

Opäť ste mali podporu v hľadisku. Pomáha to?

„A ako. Je to už môj tradičný fanklub, chodí na každý zápas. Na US Open som hrala po prvý raz na centrálnom kurte a podpora z tribún mi vlievala sily. Svojím skandovaním potom strhli aj ďalších divákov."

V prvom sete ste si nechali ošetrovať nohu. Je to zranenie, pre ktoré ste zrušili štart v nedeľňajšej štvorhre?

„Nie. Predtým ma pobolievala achilovka, teraz sa ozval bedrový kĺb. Bolesť mi vystreľovala do stehna, a tak som vyhľadala fyzioterapeuta. Pomohol mi, no po zápase som mala stuhnutú nohu a znova som musela ísť za ním."

Takže žiadne oslavy po zápase?

„Ešte nekončím. Tie budú až po návrate domov."

Boli ste sa pozrieť na zápas Wozniacka - Šarapovová, z ktorého vzišla vaša štvrťfinálová súperka?

„Len v televízii počas masáže. Bolo mi jedno, ktorá z nich bude mojou súperkou. Obidve som už zdolala a aj vo štvrťfinále pôjdem na kurt s tým, že chcem vyhrať. Som šťastná, že som sa na US Open uchytila. Od stretnutia 2. kola s Ukrajinkou Bondarenkovou, keď som odvrátila päť mečbalov, moje sebavedomie narastá od zápasu k zápasu."

Zdolali ste ruskú tenistku a v utorok nastúpia slovenskí futbalisti v Moskve na kvalifikačný zápas majstrovstiev Európy 2012 proti domácej zbornej.

„Myslela som na to. Chcela som chlapcom ukázať: takto sa hrá proti Rusom! Dúfam, že ma naši budú nasledovať. Budem im držať palce."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Ešte nekončím, oslavy budú až doma