Cibulková bojovala, víťazila, burcovala

Peter Fukatsch|17. apr 2011 o 20:35

Dominiku Cibulkovú si pýtal vysielačkou sponzor Pohára federácie na rozhovor. „Ale ja musím ísť povzbudzovať spoluhráčky," namietla. Burcovala tím a vyhrala obe dvojhry.

Dominiku Cibulkovú si pýtal vysielačkou sponzor Pohára federácie na rozhovor. „Ale ja musím ísť povzbudzovať spoluhráčky," namietla. Burcovala tím a vyhrala obe dvojhry.

BRATISLAVA. Diváci v bratislavskej Sibamac aréne povzbudzovali slovenskú jednotku v stretnutí so srbskou trojkou Bojanou Jovanovskou striedavo Dominika i Domino.

„Zaplo mi, pozrela som sa do hľadiska a zbadala Domina Hrbatého, môj povahový vzor bojovníka. Aj takéto veci v tenise pomôžu. Bola som riadne nervózna," hovorila Dominika.

Od lopty k lopte

Cibulková priznala, že najskôr si myslela: „A kdeže mám súperku?" Viedla 2:0. Potom zistila, set prehrala 4:6. „Tréner mi hovoril, aby som nemyslela na celkovú výhru, ale vždy na ďalšiu víťaznú loptu."

Kapitán Matej Lipták poradil vynikajúco. Cibulková akcelerovala k jednoznačnému triumfu. Švih z konca soboty si Slovenka preniesla hneď do nedeľného úvodu. Favorizovanú Anu Ivanovičovú lámala aj v nepriaznivých situáciách. Najprv nepremenila dve možnosti na brejk, v siedmej, Tildenovej hre už áno – šiesty v poradí. „Špekulovanie, že niektorá loptička je dôležitá a iná menej, je v tenise neprípustná cesta," hovorila.

Ospravedlnenie Ane

Dominika je bojovníčka i férová hráčka. „Skutočne vyznela moja radosť po Aninom skreči neslušne?," pýtala sa akoby sama seba.

„Azda mi to odpustí. Veľmi som chcela bod pre Slovensko. To sú nevysvetliteľne emotívne momenty, Ane sa však na diaľku ospravedlňujem."

Cibulková veľmi túžila nastúpiť aj v rozhodujúcej štvorhre. „Som nízka, ale možno by som bola v hre na čiare platná. Trénerovo slovo však v našom tíme stopercentne platí. Ako som išla povzbudzovať po prvom zápase, tak som to robila dvojnásobne pri poslednom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková bojovala, víťazila, burcovala