Dáni kritizujú UEFA: Na výber sme mali dve možnosti, obe zlé

Dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval počas zápasu na EURO 2020.
Dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval počas zápasu na EURO 2020. (Zdroj: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|14. jún 2021 o 13:13

Christiana Eriksena už navštívili v nemocnici.

BRATISLAVA. Keď dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval priamo na ihrisku, nikoho z jeho spoluhráčov v tej chvíli nezaujímalo, ako dopadne ich zápas na EURO 2020 proti Fínsku.

Všetci dúfali, že sa stredopoliara milánskeho Interu podarí stabilizovať a čo najrýchlejšie previesť do nemocnice. Zápas bol, samozrejme, prerušený a neočakávalo sa, že by mal v sobotu večer pokračovať.

Opak však bol pravdou a necelé dve hodiny od kolapsu lídra dánskeho tímu sa v zápase pokračovalo. Fíni napokon vyhrali 1:0. 

Dve možnosti a obe zlé 

S odstupom času dánsky brankár Kasper Schmeichel ostro vystúpil proti Európskej futbalovej únii (UEFA). Podľa jeho slov dostali hráči dve možnosti. Buď zápas bude pokračovať v sobotu o 20.30 h alebo v nedeľu na práve poludnie. 

"My hráči sme sa dostali do pozície, ktorá podľa mňa nie je spravodlivá. Pravdepodobne bolo potrebné, aby niekto vyššie postavený ako my povedal, že teraz nie je čas na rozhodnutie. Dúfam, že sa UEFA niečo naučila," cituje brankára Leicestru City web ekstrabladet.dk

Ku kritike sa pridal aj jeho spoluhráč Martin Braithwaite.

"Mali sme dve možnosti, obe však boli zlé. Vybrali sme najmenej zlú. Ľudia povedia, že to bola naša voľba, ale nebolo to niečo, čo by sme v tejto situácii mali urobiť," povedal útočník FC Barcelona. 

Názory hráčov sa zhodujú aj so stanoviskom trénera Kaspera Hjulmanda. Ten si vyčítal, že svoj tím opäť pustil na trávnik. "Bolo nesprávne dostať hráčov do situácie, v akej sa ocitli. Mali sme nastúpiť do autobusu a ísť domov."

Navštívili ho v nemocnici 

Dobrou správou je zdravotný stav Christiana Eriksena, ktorého v nedeľu navštívili v nemocnici Rigshospitalet brankár Schmeichel a kapitán tímu Simon Kjaer. Bol to práve on, kto Eriksenovi pomohol do príchodu lekárov. 

Dbal na to, aby ležiacemu hráčovi nezapadol jazyk a začal s masážou srdca. Všetko to prebehlo v priebehu niekoľkých sekúnd. Jeho pohotové konanie prispelo k tomu, že lekárom sa nakoniec Eriksena podarilo oživiť.

"Bolo skvelé vidieť Christiana a rozprávať sa s ním. Veľmi mi pomohlo, keď som videl, že je v dobrej nálade a usmieva sa. To, čo sa stalo sa dotklo celého sveta a cítiť podporu fanúšikov je veľmi dojímavé," dodal Schmeichel. 

Pre taliansky denník La Gazzetta dello Sport potvrdil dobré správy aj hráčov agent Martin Schoots. "Vtipkuje, má dobrú náladu. Má sa dobre. Je s rodinou a všetkých pozdravuje," uviedol s tým, že Eriksenovi robia množstvo vyšetrení s cieľom odhaliť príčinu jeho náhleho kolapsu. 

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Dáni kritizujú UEFA: Na výber sme mali dve možnosti, obe zlé