Chovanec po konci v Slovane netrénuje, užíva si odpočinok

Jozef Chovanec naposledy viedol Slovan Bratislava.
Jozef Chovanec naposledy viedol Slovan Bratislava. (Autor: SITA)
SITA|28. dec 2015 o 17:43

Končiaci sa kalendárny rok odštartoval na lavičke Slovana Bratislava, ale už v apríli skončil. Momentálne Jozef Chovanec netrénuje, ale ponúk má dostatok. "Zatiaľ som žiadny neprijal," vraví.

PRAHA. Český futbalový tréner so slovenským pôvodom Jozef Chovanec odštartoval končiaci sa kalendárny rok na lavičke ŠK Slovan Bratislava. Z čela realizačného tímu sa však v apríli porúčal. A odvtedy je bez angažmánu.

Odpočinok si užívam, priznal päťdesiatpäťročný Chovanec v rozhovore so serverom iDnes.cz. "Viete, ako to je s trénovaním," upozornil na úvod.

"Začiatkom roka som mal dosť starostí, druhá polovica bola pokojnejšia. Stal som sa starým otcom, takže som spokojný. Človek má čistejšiu hlavu. Občas sa starám o vnuka," rozprával Jozef Chovanec.

jak_2582_r4299_res.jpg

Jozef Chovanec viedol futbalistov Slovana do apríla. FOTO - SITA.

"Vždy, keď sa blíži víkend, som na futbale. Venujem sa mu naplno, sledujem mnoho stretnutí. Nielen I. ligu, ale aj nižšie súťaže a mládež," prezradil pre iDnes.cz niekdajší československý reprezentant.

"Sám sledujem hráčov, ich kvalitu, výkonnosť. Ak ma niekto osloví, spýta sa na môj názor, môžem odpovedať objektívne," dodal.

Chovanec je bývalým skvelým futbalistom.

Chovanec doplnil, že už dostal zopár ponúk. "Zatiaľ som žiadnu neprijal, ale môže prísť nejaká veľmi zaujímavá," zamyslel sa.

"Človek sa celý život venuje futbalu, chce pri ňom zostať. Ale rovnako pozorovanie hráčov je jednou z ciest. Môže sa na mňa obrátiť ktorýkoľvek klub, pokiaľ po niekom pokukuje. Dokážem poskytnúť dôležité informácie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Chovanec po konci v Slovane netrénuje, užíva si odpočinok