Chce získať cenný titul. Monika Chochlíková vyzve v Thajsku domácu šampiónku

Monika Chochlíková zabojuje v Thajsku o prestížny opasok.
Monika Chochlíková zabojuje v Thajsku o prestížny opasok. (Zdroj: PML)
SvetMMA|8. mar 2024 o 12:05

Váhový limit úspešne splnila.

BANGKOK. Túto sobotu čaká Moniku Chochlíkovú prestížny titulový zápas v Thajsku. Na slávnom štadióne Rajadamnern vyzve domácu šampiónku Somratsamee.

Bude to súboj dvoch najlepších bojovníčok v rebríčku a pre Chochlíkovú je to obrovská príležitosť. Síce má vo svojej zbierke niekoľko významných titulov, no dlhodobo avizuje, že práve opasok Rajadamnernu je v súčasnosti jej najväčším cieľom.

Na štadióne si musela najskôr vybojovať svoju pozíciu a teraz vyzýva šampiónku. "Dlho som čakala na túto príležitosť," potvrdzuje Chochlíková. "Som veľmi rada a vďačná, že som ju konečne dostala, a preto ju plánujem využiť naplno. Mojím cieľom je vziať opasok a priniesť ho na Slovensko."

Pred slovenskou bojovníčkou stojí veľmi nebezpečná súperka, ktorá zatiaľ na štadióne nenašla premožiteľku a jej bilancia 45:6 budí rešpekt. Somratsamee pripravuje tréner legendárneho thajského bojovníka Saenchaia a vyhlásili ju za najlepšiu zápasníčku roka 2023.

Od zápasu nás už delia iba hodiny. V piatok sa konalo váženie, na ktorom obe zápasníčky s prehľadom splnili hmotnostný limit. Chochlíková navážila 53,3 kg a aj Somratsamee presne splnila titulový limit s váhou 53,5 kg.

Monika Chochlíková zabojuje v Thajsku o prestížny opasok.
Monika Chochlíková zabojuje v Thajsku o prestížny opasok. (Zdroj: PML)

Samozrejme, Chochlíková je spoločne so svojím tímom v Bangkoku už niekoľko dní. Tentoraz bude mať aj v hľadisku väčšiu podporu než zvyčajne, keďže priamo do dejiska súboja cestovala z Trenčína skupina priateľov a tímových kolegov z klubu Victory Gym.

Duel sa uskutoční v sobotu 9.3. na turnaji organizácie RWS a pôjde o hlavný zápas večera. Podujatie bude možné naživo sledovať aj online a možností je hneď viacero. Na platforme Youtube bude galavečer vysielať kanál WorkpointOfficial, na Facebooku to bude oficiálny účet organizácie RWS a priamy prenos vysiela tiež streamingová služba DAZN.

Podujatie sa začína v sobotu o 15:15 SEČ a zápas Chochlíkovej sa dá očakávať približne o 16:30, no všetko sa bude odvíjať od dĺžky predošlých súbojov.

Na thajskom štadióne má už v piatok zápas aj ďalší zápasník z trenčianskeho klubu Rastislav Klimáček. Úradujúci šampión PML sa stretne v rámci podujatia Rajadamnern Knockout s iránskym reprezentantom Almirhoseeinom Derakhshanom, avšak tento turnaj nebude vysielaný naživo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ring»Chce získať cenný titul. Monika Chochlíková vyzve v Thajsku domácu šampiónku