Chicago rozhodlo o víťazstve v 117. minúte, skóroval aj Hossa

Marián Hossa (za bránkou s číslom 81) aj s prispením Simona Despresa (na ľade s číslom 24) prekonáva Frederika Andersena v bráne Anaheimu.
Marián Hossa (za bránkou s číslom 81) aj s prispením Simona Despresa (na ľade s číslom 24) prekonáva Frederika Andersena v bráne Anaheimu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. máj 2015 o 08:15

Slovenský krídelník zaznamenal ešte len svoj druhý gól v play-off. V dvanástich stretnutiach nazbieral dokopy deväť bodov (2+7).

BRATISLAVA. Hokejisti Anaheimu neuspeli v druhom domácom zápase finále play-off Západnej konferencie NHL. Nenadviazali na predchádzajúci presvedčivý triumf 4:1.

Utorňajší súboj muselo rozhodnúť až tretie predĺženie. Víťazný gól Chicaga Blackhawks vsietil v 117. minúte stretnutia švédsky útočník Marcus Krüger.

"Mal som šťastie. Som veľmi rád, že to skončilo dnu," povedal šťastný strelec. Rozhodol sedemnásty najdlhší zápas v histórii play-off. A najdlhší od 4. mája 2008.

Vtedy Dallas zdolal San Jose až vo štvrtom predĺžení a Brendan Morrow skóroval v čase 129:03 min.

Víťazný gól Marcusa Krügera.

kruger.gif

V zápase sa presadil aj slovenský krídelník Marián Hossa. S prispením domáceho hráča Simona Despresa zvyšoval v siedmej minúte už na 2:0. Anaheimu sa však podarilo výsledok vyrovnať.

Hossa zaznamenal svoj ešte len druhý gól v prebiehajúcom play-off. V dvanástich zápasoch vyraďovacej časti nazbieral dokopy deväť bodov (2+7).

V dueli si kvalitne zachytali obaja brankári. Hosťujúci Corey Crawford kryl 60 zo 62 striel súpera, Frederik Andersen pustil za svoj chrbát tri puky z 56 streleckých pokusov.

Gól Mariána Hossu.

Západná konferencia NHL - finále play-off, druhý zápas:

Anaheim - Chicago 2:3 pp (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 10. Cogliano (N. Thompson, C. Fowler), 38. C. Perry (Getzlaf, S. Vatanen) - 3. A. Shaw (D. Keith, Toews), 7. MARIÁN HOSSA (Bickell, B. Richards), 117. M. Krüger (Seabrook). Brankári: F. Andersen - C. Crawford, strely na bránku: 62:56, 17.234 divákov.

Marián Hossa (Chicago) odohral 32:55 min, vyslal šesť striel na bránu, strelil jeden gól

/stav série: 1:1/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago rozhodlo o víťazstve v 117. minúte, skóroval aj Hossa