Chemesáci mali Švajčiarov na lopate

Humenné – Lausanne. Univerzál súpera Raksahaew proti dvojbloku chemesákov (zprava) Javorčík – Mizerák.
Humenné – Lausanne. Univerzál súpera Raksahaew proti dvojbloku chemesákov (zprava) Javorčík – Mizerák. (Autor: mirano)
Sportnet|8. nov 2014 o 00:00

Humenskí volejbalisti viedli v zápase Challenge Cupu nad Lausanne už 2:0 na sety, no prehrali v tajbrejku.



HUMENNÉ. Vstup volejbalistov ŠK Chemes Humenné na medzinárodnú volejbalovú scénu v tejto sezóne sa nevydaril.

Respektíve, vydarila sa časť, prvé dva sety, kedy chemesáci viedli a mali svojho švajčiarskeho súpera z Lausanne takpovediac na lopate. Ten z nej však šikovne „uskočil“ a v tajbrejku zápas vyhral.

Podanie rozhodovalo

Servis a príjem, od týchto činností sa všetko odvíjalo. Kým chemesáci vedeli súpera takto odtlačiť od siete, všetko klapalo. V prvom sete ukázali hostia, že s príjmom humenského podania vedia mať problém. Postupne však prišli na to, ako servis chemesákov skrotiť a sami začali „plachtami“ domácim podkurovať.

„Kým sa nám daril servis, boli sme herne v pohode, opak nastal, keď nám podanie odišlo, pridal sa k tomu aj slabší príjem. Začali sme robiť úplne školácke chyby, čo vyústilo až v našu prehru,“ boli prvé slová blokára Humenného Milana Mizeráka po stretnutí.

Švajčiarske série

Vo štvrtom sete viedli chemesáci 18:15, v tajbrejku 11:7. Na víťazstvo to nestačilo.

„To sú v podstate tie momenty, keď nie sme schopní prihrať ľahký servis, dobre to rozhodiť a spraviť z toho ľahký bod pre nás. Ťažko k tomu niečo viac povedať,“ konštatoval kapitán chemesákov.

Vo štvrtom sete Lausanne z 18:15 pri servisových „kraťasoch“ Vadeleuxa hneď manko zrovnalo (18:18), v tajbrejku sa na podanie postavil J. Carrol za stavu 11:8 pre slovenský tím, jeho sériu nenarušili ani dva humenské tajmy a dopracoval sa až k mečbalu (11:14).

Iba víťazný kľúč

Po prvom zápase sú v postupovej výhode volejbalisti z Lausanne. Vyhrali v tajbrejku, majú zaň dva body, ŠK Chemes Humenné jeden. Ak teda chcú chemesáci postúpiť do osemfinále Challenge cupu (Vyzývací pohár), musia na švajčiarskej palubovke vyhrať.

Ak v tajbrejku, príde na rad zlatý set, ak hladšie, budú sa môcť tešiť hneď.

„Jasné, kľúč k postupu je iba víťazný. Myslím si, že s týmto súperom sme mohli dnes vyhrať 3:0. Nebyť tých zbytočných chýb, čo sme spravili. Aj na ich domácej palubovke sa s nimi dá hrať i postúpiť,“ dodal Milan Mizerák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chemesáci mali Švajčiarov na lopate