Chelsea sa snažila pred duelom Ligy majstrov ovplyvniť rozhodcu

TASR|11. apr 2009 o 14:08

Dánsky futbalový rozhodca Claus Bo Larsen prekvapil futbalovú verejnosť tvrdením, že sekretár anglickej Chelsea FC David Barnard sa ho snažil ovplyvniť pred stredajším duelom Ligy majstrov v Liverpoole.

LONDÝN.

Podľa britskej stanice SkySports Barnard vyzval Larsena, aby nedal žlté karty tým hráčom, ktorí už jednu na konte mali, tí by potom nechýbali tímu v odvetnom zápase.

Rozhodca: Nikdy som nezažil niečo také

"Nikdy som nezažil niečo také," uviedol dánsky rozhodca. "Počas bezpečnostného stretnutia v stredu ráno mi predstaviteľ Chelsea povedal 'Claus Bo, mali by ste myslieť na to, že máme hráčov so žltou kartou a nebudeme radi, ak dostanú ďalšiu'," prezradil Larsen.

Barnard predniesol svoju požiadavku v prítomnosti predstaviteľov Liverpoolu, polície a Európskej futbalovej únie (UEFA). "Boli sme šokovaní. Bol som už na viac ako sto takýchto stretnutiach, ale toto sa mi ešte nestalo. Boli tam aj ľudia z Liverpoolu a UEFA. Odpovedal som mu, že ak hráč spraví niečo hodné žltej karty, dostane ju," povedal Larsen.

Pred víťazným zápasom na Anfield Road mali jednu žltú kartu na konte John Terry, Ashley Cole a Nicolas Anelka. Larsen udelil Terrymu ďalšiu kartu za zákrok na brankára Pepeho Reinu a kapitán "Blues" tak bude chýbať v odvete na Stamford Bridge.

Chelsea: Ide o normálnu vec

Podľa Chelsea však ide v prípade Barnardovho vyjadrenia o normálnu vec. Predzápasové stretnutie bolo podľa Londýnčanov najlepším miestom, aby sa pripomenuli hráči so žltými kartami. Brali vraj pritom na zreteľ aj hráčov Liverpoolu.

"Chelsea nevzniesla požiadavku len ohľadom hráčov Chelsea," uviedol v stanovisku londýnsky klub. Žlté karty mali aj hráči "Reds" Alvaro Arbeola a Andrea Dossena, Larsen však neudelil ďalšiu žltú kartu ani jednému z nich.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea sa snažila pred duelom Ligy majstrov ovplyvniť rozhodcu