Chelsea príde po prepustení Scolariho o milióny libier

SITA|10. feb 2009 o 11:11

Rozhodnutie manažmentu Chelsea prepustiť trénera Luiza Felipeho Scolariho bude účastníka Premier League stáť milióny libier.

LONDÝN. Londýnčania vyplatia Brazílčanovi na odstupnom možno až 15 miliónov libier. Scolari skončil na Stamford Bridge už po ôsmich mesiacoch svojej práce. Na Stamford Bridge mal na základe trojročnej zmluvy dostávať 6 miliónov libier ročne. Celkovo tak prepustenie posledných troch kormidelníkov Joseho Mourinha, Avrama Granta i Scolariho môže vyjsť klub na 40 miliónov.

Na Britských ostrovoch sa už špekuluje o Scolariho nástupcovi. Podľa Sky Sports News bol hlavným kandidátom na uvoľnený post tréner Ruska Guus Hiddink. Toho mal kontaktovať v pondelok po prepustení Tonyho Adamsa aj Portsmouth. Niektorí fanúšikovia Chelsea počas sobotňajšieho duelu s Hullom požadovali príchod bývalého hráča klubu Gianfranca Zolu, ktorý trénuje londýnskeho rivala West Ham. "V súčasnosti neexistuje žiadne spojenie medzi Gianfrancom Zolom a Chelsea. Gianfranco je veľmi šťastný vo West Hame. Je ťažké povedať, čo sa stane. Chelsea však má v jeho srdci zvláštne miesto," uviedol vo vyhlásení pre Sky koučov agent Fulvio Marrucco. Podľa utorňajších správ britských médií je však v súčasnosti na prvom mieste zoznamu kandidátov ďalší Talian Carlo Ancelotti, ktorý v súčasnosti vedie AC Miláno. Jeho ďalšie zotrvanie na San Sire po skončení sezóny je otázne. Špekuluje sa, že by Ancelotti prišiel do Londýna v lete a dovtedy klub bude viesť dočasný kouč. Ďalšími uchádzačmi by mali byť Frank Rijkaard a Roberto Mancini.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea príde po prepustení Scolariho o milióny libier